Son yıllarda yeni bir iş alanı olarak hayatımıza giren youtube kanalları, kanal sahiplerine hatırı sayılır paralar kazandırmaktadır. Bir çok kişi freelance olarak çalışıp para kazanmak için youtube kanalı açıp bir miktar abone edindikten sonra ufak tefek paralar kazanarak bu işe dört elle sarılmakta.



Youtube kanalı nasıl açılır ?

Bir youtube kanalı açmanız için öncelikle bir gmail hesabınızın bulunması gerekmekte. Öncelikli olarak kendinize bir gmail hesabı açmalısınız.

Sonraki adım youtube'a gmail hesabınızla giriş yaparak sol sekmeden kanalım linkine tıklamanız gerekiyor.



Gelen ekranda kanal hesabınızı kullanmak istediğiniz gmail adresini seçip kanal oluştur diyoruz.

Kanalınız oluştuktan sonra gerekli düzenlemeleri (kanal ismi, logo, header) ni yaptıktan sonra vide yüklemeye başlayabiliriz. Sağ üst köşede yukarı şekilde bulunan oka tıklayarak videolarınızı sürekle bırak yoluyla atabilirsiniz.

Youtube'a video atarken dikkat edilmesi gerekenler

Öncelikle özgün videolar olmasına özen gösterilmeli. Mümkün olduğunca kendi çektiğimiz videolar olmalı.

İnternetten bulduğunuz bir videoyu tekrar attığınız takdirde telif hakları ihlali nedeni ile o videonuz kaldırılabilir veya gösterimi durdurulabilir. Gelir elde ettiğiniz adsense hesabınıza bloke dahil konulabilir. Burda son derece dikkatli olmalıyız.

Bir başka husus da vide içerisine arka plan sesi olarak ekleyeceğimiz müzikler de telifsiz müzikler olmalı. Youtube telif hakkı olan müzikleri yakalıyor ve yukarıda yazdığım kriterler burada da geçerli oluyor.

Yani tam anlamıyla telif manyağı bir youtube ile karı karşıyasınız. Haklı olarak boşa ödeme yapmak istemiyor youtube da. Bu konuda ne kadar özgün olursanız o kadar iyi.

Hangi kanallar daha çok izleniyor ?

Seçeceğiniz kanal türü bu konuda çok önemli. Müzik kanallarına çok yaklaşmamanızı öneririz dediğimiz gibi telif yüzünden başınız ağrıyabilir. Oyun kanalları, otomobil kanalları veya eğlence kanalları çok izlenenler arasında.

Eğer bir oyun manyağı iseniz oynadığınız oyunun videosunu çekip paylaşabilirsiniz. Özellikle çocukların çok izlediği oyun kanallarında reklam tıklama oranları çok yüksek.

Otomobiller ile ilgili bir kanal açmanızın en büyük avantajı otomobil sektöründe çalışan küçük çaplı firmalardan reklam tanıtım videoları gibi teklifler almanız olacaktır. Ortalama 100 000 takipçili bir otomobil kanalı için bir firmadan alacağınız reklam fiyatı 4-5 bin tl civarı olabilir. iyi bir pazar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Eğlence kanalları çok izlenen kategoriler arasında. Özellikle yaratıcı kamera şakaları, kedi-köpek videoları gibi videolar baya ilgi görmekte. Evde bir kediniz veya köpeğiniz varsa onun komik hallerini paylaşabilir ve iyi izlenme sayılarına çıkabilirsiniz. Bu alanda sizin yaratıcılığınız ve yetenekleriniz konuşur.

Post a Comment