Organik tarım hakkında bildiklerinizin hepsini unutun. Bu yazımızda size kendi organik ürünlerinizi yetiştirmeyi anlatıcaz. Organik Tarım demek yediğimiz ürünlerde koruma haricinde bir takviye ilaç vs. bulunmayan ürünlerdir halk adıyla (Hormonsuz) ürünler.


Peki nedir bu hormon?

Diyelim ki çilek meyvesinin oluşup soframıza gelmesine 45 gün var bazı üreticiler işin kurnazlık kısmına kaçıp ilave takviye ürünler ile kısa sürede büyümesini ve sofranıza daha erken gelmesini sağlıyor peki ya sonuç?

Tabi ki hüsran bu sadece çilek için örnekti salatalık, domates, patlıcan, gibi hepsinin tadını birazda olsak ezbere biliyoruz peki gününden önce yenilen sebze meyveler ile kıyasladığınızda kararınız. Gelelim ÅŸimdi biz kendi organik ürünlerimizi nasıl yetiÅŸtireceÄŸiz. Hoby bahçesini illaki duyanlarınız vardır satacak kadar deÄŸil kendi ihtiyacımız kadar  lezzetli ürünler asıl tatları olan ürünler. Ben elmayı örnek alacağım siz hangi sebze meyve isterseniz onun için uÄŸraşın yediÄŸiniz ürünün çekirdeÄŸini atmayın içinden ayıklayın ve bunu küçük bi kap yardımı ile ya da pet ÅŸiÅŸenin alt kısmını keserek içine su ve pamuk koyarak su ve pamuk içinde filizlendirin filizleri biraz daha güçlü yani toprağı kabul edebilecek aÅŸamaya gelince ister A101 ister ikea isterseniz bahçenizden biraz toprak alıp içine dikebilirsiniz. Toprakta su miktarına dikkat ediniz ve dilerseniz çalışma masanızda hergün gözlemleyerek kendi fidanınızın kalem boyuna nasıl ulaÅŸtığını görebilirsiniz. Ben elma seçtim siz domates yada farklı bir ÅŸey seçip saksıda bile mevyesini alabilirsiniz.
Pazardan aldığınız her ürün düşündüğünüz kadar sağlıklı olmayabilir... :)


17 Günlük elma çekirdeği filizlenme aşaması

Post a Comment