Günümüzde araç performans severlerin yoğunlukla yaptırdığı uygulamaların başında chiptuning uygulamaları gelmektedir. Bu uygulamaların bilinçsizce ve amatör ellerde merdiven altı atelyelerde yapılması durumunda araçlara ciddi zararlar oluşabilmekte. Peki alternatif olarak araç performansı için yapılabilecek ne tür bi uygulama mevcut ?

Pedalbox

Chiptuning haricinde otomobillerinize yapabileceğiniz bir uygulama da Pedalbox markalı gaz tepkime cihazıdır. Uygulama olarak chiptuning kategorisinde yer almaz fakat en az bu uygulamalar kadar araca performans katar. Yazılım attırmak veya chiptuning yaptırmak her araçta pek iyi sonuçlar vermez. Aracınız garanti dışı kalabilir veya maddi külfeti fazla olan zararlar ile karılaşabilirsiniz.  Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için harici orjinal kitleri kullanmanız tavsiye edilir.

Gaz tepkime cihazı nedir ?

Gaz tepkime cihazı aracın gaz pedalı soketine bağlanan harici bir kitten oluşan, aracın gaz tepkime süresini hızlandıran bir uygulamadır arkadaşlar. Araçların standart gaz tepkime süresini hızlandırarak araçlara daha seri kalkışlar sağlar, rampada bayılmaya önler ve yüksek devirde araçlarınızı kullanmanızı sağlar. Peki yüksek devir kullanım yakıt harcamasını arttırmaz mı diye soracaksınız. Evet arkadaşlar yüksek devir sağladığı için bu cihazlar yakıt tüketimini de arttırmaktadır fakat Pedalbox'da kullanım modaları bunun önüne geçerek yakıt harcamasını son derece kontrollü bi şekilde kullanmakta. Hatta ekonomi mod seçeneğinde %4 ile 7 yakıt tasarrufu sağlayarak hem performans hem de yakıt tasarrufu sağlar.

Pedalbox'ın araca bi zararı var mıdır ?

Pedalbox'ın araca bi zararı olur mu veya aracım garanti dışına çıkar mı diye sorularınız da olabilir. Hayır arkadaşlar kesinlikle bi zararı yoktur. Uygulama harici olarak gaz pedalı soketine bağlandığı için garanti kapsamı dışına çıkma veya araca verebileceği bi zarar bulunmamakta. İstediğiniz zaman kendiniz sökebilir ve tekrar geri bağlayabilirsiniz.

Pedalbox menşei nedir ?

Pedalbox DTE Systems markalı bir Alman ürünüdür. Almanların otomobil piyasasındaki liderliğini düşünürsek bu ürünü diğer çin malları ile kıyaslayamacak kadar değerli olduğunu anlayabiliriz. Pedalbox için 15 gün iade memnuniyet garantisi verilmekte ve  2 yıl kullanım garantisi verilmektedir.


4 Yorumlar

  1. bilgilendirici bir inceleme olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ziyaret edip yorum bıraktığınız için biz teşekkür ederiz efendim.

      Sil
  2. Bende takdirdim aracima gereckten cok fark ediyor. Fark yaratan bi urun denemeden keyfini goremezsiniz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder