Bilgisayar kullanıcılarının yedeklerini alması ve verilerini yanlarında taşıması için tasarlanan harici hardiskler büyük bir kolaylık sağlamakta. Bir çok filmi, oyunu vs. bilgiyi depolanabilir disklerinizde taşıyabiliyorsunuz. Peki harici harddisk alırken dikkat ettiğiniz ve seçtiğiniz markalar sizce verileriniz için ne kadar güvenli ?



Samsung harici hardiskler

Piyasada en çok harici harddisk bulunduran firmalardan biri kuşkusuz Samsung firması. En çok tercih edilen marka olmasının yanı sıra güvenilirliği ve yazma hızıyla da önemli bir yere sahip. Tereddütsüz alacağınız Samsung marka harici hardiskleri her türlü teknoloji mağazasında bulabilirsiniz.

Seagate harici harddiskler

Sağlam yapısı ve yazma hızıyla kullanıcıların en çok tercih ettiği markalardan. Fiyatlarıyla Samsung'dan aşağı kalır yanı yok. Hangisi derseniz benim tercihim açık ara önde Seagate olur. Sağlam kasa yapısıyla daha önde.

Toshiba harici hardiskler


Japon teknolojisi güvenilirliği ile piyasada önemli bir yere sahip. Bir çok kullanıcının tercihi olarak Toshiba harddiskler sektördeki yerini asla kaybetmez. Samsung markasına antipatisi olanların en çok tercih ettiği marka.

Sony harici harddiskler

Sony firması bu sektörün devlerinden. Fakat fiyatlarıyla el yakıyor ne yazık ki. Paraya kıyarsanız Sony'den vazgeçmeyin derim.

Maxtor harici harddiskler


Maxtor bu sektörün en güvenilmez markalarından. Bir çok kullanıcının elinde patlayan bu markayı önermiyoruz. Okuma hızı oldukça yavaş olmakla beraber fiyatları ile de diğer markalardan pek farkı yok.

Önde gelen markalar hakkında görüşlerimizi dile getirdik. Bu markalar haricinde de bir çok alternatif marka bulunmakta fakat sektörde yerini tam anlamıyla almamış markaları tercih etmemenizi öneririz.

1 Yorumlar

Yorum Gönder