İnternetten para kazanmak ya da uzman olduğunuz bir konu hakkında bilgi paylaşmak için başvurduğumuz bir yöntem blog sitesi açmak. Her geçen gün blogger sayısı artarken blog siteleri de kendini yenileyerek bloggerlara özel eklentiler ve kolaylıklar sağlıyor. Bir blog açmak için yapmanız gerekenler ilk önce;

  • Uzman olduğunuz konuyu belirlemek
  • Rakip analizi yapmak
  • Uzman olduğunuz konu ile ilgili kelime analizi yapmak
  • Blog yazacağınız sistemin sizi ne kadar karşılayacağını analiz etmek
  • Özgün makaleler yazmak
Bu adımları atladıktan sonra uygun bi blog seçmeniz gerekecek. Ücretsiz olarak aşağıdaki blog sitelerini kullanabilirsiniz.



Blogger

Google alt yapısına sahip bu sistemin arayüzünün basit olması ve google destekli olması büyük bir avantaj sağlıyor. Çok fazla kullanıcısı olan blogger için her türlü döküman ve uygulamaya internetten erişebilirsiniz. XML kodlama biliyorsanız kendi tasarımınızı oluşturabilir bilmiyor iseniz internette ücretsiz bir çok temayı kullanabilirsiniz. Blogger'ın sunduğu temalarda gayet kullanışlı diyebiliriz. Ayrıca özel bir alan adınız varsa çok kolay ve ücretsiz bir şekilde yönlendirme yapabiliyorsunuz ki büyük bir avantaj diğer blog sitelerine göre. isminiz.blogspot.com şeklinde bir alan adına sahip oluyorsunuz.

Wordpress

İnternet dünyasında büyük bir hakimiyeti olan firma kullanıcılar tarafından en çok tercih edilenler arasında. Wordpress temalara ücretli ücretsiz bir çok siteden ulaşabiliyorsunuz. Bir çok eklentiyi de blogunuzda bulundurabilirsiniz. Wordpress'in tek dezavantajı özel alan adınızı ücretsiz yönlendirme yapamıyorsunuz sadece isminiz.wordpress.com şeklinde bir alan adı kullanabiliyorsunuz.

Edublogs

Edublogs henüz çok fazla bilinmese de bir çok kullanıcı tarafından kullanılıyor. İsminiz.edublogs.org şeklinde bir alan adına sahip oluyor ve wordpress benzeri bir arayüzü kullanarak blogunuzu yönetebiliyorsunuz. isminiz.blogcum.com şeklinde bir alan adına ship oluyorsunuz.

Blogcu

Blogcu.com uzun yıllardır kullanıcılara blog hizmeti sunan bir blog sitesi. Standart arayüzü, standart temalarıyla hep aynı konseptte bloglar hazırlamanızı sağlıyor. Kullanışlı ve basit.

3 Yorumlar

Yorum Gönder