İnternet dünyasında aradığımız konuları bulmak için başvurduğumuz arama motorları bize en uygun seçenekleri sunmaya çalışır. Başta gelen en büyük arama motoru google olmak üzere yandex, bing gibi arama motorlarında site sahipleri en üst sıralarda bulunmanın önemini bilir. Üst sıralarda çıkmak bir site sahibi için çalışma alanına göre iş, popularite gibi kazanımlarla geri döner.



Peki SEO nedir ?

SEO (Search Engine Optimization) yani arama motoru uyumluluğu anlamına gelmektedir. İngilizce tanımının baş harflerinden oluşan SEO kelimesi yeni bir meslek yaratmış ve bu alanda uzmanlar doğurmuştur. Bir çok firma SEO uzmanları ile çalışarak işlerini internet dünyasında tanıtmak için SEO uzmanlarına hatırı sayılır paralar ödemektedir.


SEO Uzmanı ne iş yapar ?

SEO Uzmanı'nın tanımı arama motoru uyumcusudur. Yani web sayfanız ile arama motorları arasındaki iliÅŸkiyi kuvvetlendirecek kiÅŸidir. Ä°nternet aleminin en büyük arama motoru olan google da üst sıralarda çıkmak bir firma için çok önemli demiÅŸtik. Ne kadar bilinirlik o kadar para. SEO Uzmanı google vb. arama motorlarında sitenizi üst sıralara taşımak için arama motorlarını takip eder ve güncellemelerine göre web sitesini konumlandırır. Sürekli olarak güncellenen arama motorları web sitelerini hergün kontrol eder ve sitelerdeki içeriÄŸe göre sıralamalarını belirler. SEO  Uzmanı da bu konuda devreye girerek arama motorlarının hareketlerini takip eder ve arama motorunun hareketlerine göre arama motorunun siteden ne istediÄŸini anlar ve siteyi ona göre konumlandırır. Bir sonraki ziyarette arama motoru sitenin kendi isteÄŸi doÄŸrultusunda hareket ettiÄŸini görünce siteyi hakettiÄŸi yere taşır. Bu iÅŸlem bir arama motoru için her gün gerçekleÅŸir. Site için olumsuz durumlarda SEO uzmanı olaya müdahale ederek arama motoru ve site arasındaki gerginliÄŸi çözer. Yani kısaca SEO uzmanı site ve arama motoru arasındaki ara bulucudur.

SEO Uzmanı nasıl olunur ?

SEO uzmanlığı okullarda okutulan bir bölüm olmadığı için diplomalı bir şekilde SEO uzmanı olmanız mümkün değildir. SEO uzmanları genellikle okullarda bilgisayar ve bilişim sistemleri gibi bölüm mezunlarının ilgi duydukları bi alan olarak kendilerini yetiştirdikleri bi alandır. Bir SEO uzmanı olmak için illa bu bölümleri okumak da gerekmez. İnterneti etkili kullanmayı seven yetenekli bir kişi SEO uzmanı olabilir. Fakat söylendiği kadar kolay değildir. Bir SEO uzmanında olması gereken başlıca özellikler;

  • Sabır
  • AraÅŸtırmacı ruhu
  • Matematiksel zeka
  • Sosyal davranış
  • Sosyal medya hakimiyeti
  • GiriÅŸimcilik
  • Web tasarımı ve programlaması

gibi konularda genel geçer değil kabiliyetli olması gerekir. Bu özellikleri barındırması SEO Uzmanı olması yönünde yolun yarısından fazlası demektir. Dediğimiz gibi basit değildir fakat son derece keyifli bir iştir.

3 Yorumlar

  1. Seo web sitelerinin kalbidir :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde ( http://www.haricinde.com/2017/04/seo-nedir.html​​​​​​​ buradan) seo hizmetlerimizle ile ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link (http://www.sadeceon.com/Tags/seo-paketleri) paylaÅŸma konusunda sizinle iletiÅŸime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

    Teşekkürler
    Ekrem Yüksel
    Marketing Specialist
    www.sadeceon.com
    marketing@sadeceon.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder