Geçtiğimiz Çarşamba günü miniğimin doğum günüydü. Gözümün önünde günbegün büyüyen meleğime "iyi ki gelmiş, iyi ki bizi seçmiş" diyor ve hergün O'nun için dua ediyorum :)

Yaklaşık 2 aydır kreşe devam eden miniğim için, bu yıl bol yeme-içmeli, konseptli doğum günü yerine bir oyun salonunda gönlünce oynadığı, mini bir pastayla günü tamamladığımız bir kutlamayı tercih ettik. O'nun eğlendiğini ve mutlu olduğunu görmek bize yetti zaten :)

Kreşte doğum günü kutlaması yapılmadığından orada sadece o günün Gökçe için özel bir gün olduğunu paylaşmak üzere, aşağıda tarifini verdiğim irmik toplarını hazırladım. Kendi elleriyle arkadaşlarına dağıttığını görmek ise apayrı bir mutluluktu elbette :)

Gelelim tarife:
irmik, irmik topları, tatlı, tatlı tarifi, blog, blogger, sihirlimavi
Malzeme: (65 adet)                                          Üzeri İçin:

1 litre süt,                                                          Hindistan cevizi
1,5 su bardağı irmik,
1,5 su bardağı şeker,
1 paket krem şanti

Yapılışı:
Süt, irmik ve şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak kaynatın. Karışım, göz göz olup koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Ilıdığında toz halindeki krem şantiyi ekleyip tekrar karıştırın. Buzdolabında 15 dk. kadar beklettikten sonra avuç içlerinizi ıslatarak karışımdan parçalar alıp istediğiniz gibi şekil verin, ardından hindistan cevizine bulayın. 

Hem çok kolay, hem çok pratik; aynı zamanda hafif tatlı arayışındaysanız tam size göre bir tarif. Ayrıca, laf aramızda kreşteki çocuklar da bayılmış :)

Mutlu pazarlar...


Post a Comment