Bugüne kadar hep blog yazmak ile ilgili paylaşımlarda bulundum. Bugün ise bir değişiklik yapmaya karar verdim ve blog okuma konusunda yazmaya karar verdim. 
   Kişisel blogları okumanın farkında olmasak da aslında bize bir çk faydası var. Bunların başında okumamız gelişir, bir konu hakkında fikir edinmenizi sağlar, alacağınız bir ürünün incelemesini okumanızı ve ürün hakkında bilgi edinmenizi sağlar, yorumlar ile yazılan konu hakkında görüşlerinizi paylaşmanızı sağlar. Bunlar yanında blog okumanın blog yazmaya olan katkısı da yadsınamaz bir gerçektir. İyi bir blog yazmak iyi bir okuyucu olmaktan geçer. Okuduğumuz her blog bize birşeyler katar, hayal dünyamızı geliştirir, hangi konular hakkında yazabileceğimiz hakkında bize ipuçları verir. 

  Bunun yanı sıra blog okumanın bir diğer faydası da tek bakış açışı ile kalmayıp farklı görüşler hakkında da bilgi edinmenizi sağlayabilir. Özellikle farklı görüşteki insanların bloglarını okumak size diğer insanlarında nasıl düşündüğü, neleri beğendiği gibi konularda bir görüş sağlar. Böylelikle sadece çevrenizdeki insanların değil çok daha geniş bir kitlenin düşüncelerini az da olsa öğrenme imkanı bulabilirsiniz. Her şeyi bir tarafa bırakıp daha basit bakarsak boş boş internette zaman öldürmek yerine bir blog okumak zamanınızı iyi değerlendirmeye, herhangi bir konu hakkında bilmediğiniz veya ilginç bir bilgi öğrenmenize bile yardımcı olur. 


Post a Comment