1)Okuyarak:
Belki size çok standart gibi gelecek fakat okumadan okunmayı beklemeniz büyük bir hata olur. Diğer blogları, yazdığınız konular hakkında resmi, bilimsel veya başka bir blog yazarının yazdığı bir yazıyı okumadan mükemmel bir yazı oluşturmanız çok zor. Bu nedenle gerek yazacağınız konuda gerekse merak ettiğiniz konularda sürekli okuyun. Bu hem konu bulmanızı kolaylaştıracak hem de yazılarınızı daha dikaktli, daha farklı kelimeler ile yazmanıza olanacak sağlayacaktır.
2)Gereksiz Konulardan Kaçının:
Yazınızı geliştirmeniz sadece içerikle değil konunuzla da alakalı. Çok iyi yazılar yazıyor olabilirsiniz. Ama yazınız güncel olmayan konularda veya insanların dikkatini çekmeyen konularda ise bu size faydadan çok zarar sağlayacak ve yazınızı yazdığınız zaman boşa gidecektir. Bu nedenle her zaman gerçerliliği olan veya gündemde olan konular hakkında yazmaya dikkat edin. Bunu yaparken gündemde olan ama hiçbir fikriniz olmayan konularda yazarken de ayrı bir özen gösterin.
3) Dil Bilgisi Kuralları:
Tabii ki dil bilgisi kuralları derken kusursuz bir yazı yazmaktan bahsetmeyeceğim. Kendim bile tam olarak buna dikkat etmiyorken size bu konuda tavsiye vermem biraz tuhaf olur. Fakat bağlaçlara dikkat etmeden, kısaltmaları kullanmadan, upuzun bir yazıda tek bir virgül veya nokta kullanmadan bir yazıyı yazdıysanız dönüp bir daha bakmanızda fayda olacaktır. Böyle yazılmış bir yazının hem okunması zorlaşacak hem de anlam karmaşasına yol açacaktır.
4)Görselliğe Önem Verin:
Yazınızda görselliğe önem verin. Konu ile ilgili resimlerden, grafiklerden vb. içeriklerden faydalanın. Upuzun bir yazıyı okumak insanlara sıkıcı gelecektir fakat görsel bir şölen yaşatan yazılar insana okudukça tat verecektir. Fakat burada dikkat etmeniz gereken bir durum da var ki oda şu; yazınızı görselleştireceğim derken alakasız, insanları yoran resimlerde kullanmayın. Yeterli sayıda ve düzgün görseller tercih edin.
5)Yazınızın Konusu Ve İçeriği:
Yazınızın konusunu iyi seçin ve yazıda bu konunun dışına çıkmamaya özen gösterin. Konuyu fazla dağıtmayın. İnsanlara ihtiyacı olan bilgiyi en kısa ve net şekilde sunun. Ne insanlara ihtiyacından fazlasını verin nede ihtiyacı olanı eksik verin. Yerinde ve yeterli bir yazı yazın. Tekrara fazla yer vermeyin. Bunun yanında taraflı, belli kesimleri ölçüsüzce eleştiren yazılardan kesinlikle uzak durun. Tavrınızı ve görüşünüzü belli etseniz bile unutmayın ki siz bir blog yazarısınız ve objektif olmalısınız.
Kaynak: https://aliytrklkmz.blogspot.com/2017/04/yazlarnz-gelistirmeniz-icin-5-oneri.html
Kaynak: https://aliytrklkmz.blogspot.com/2017/04/yazlarnz-gelistirmeniz-icin-5-oneri.html
Yorum Gönder