İnternette başarılı bir yere gelmenin 10 altın kuralını paylaşıyoruz

Arama motorlarında hile yapmadan başarılı olmanın 10 yolunu söylüyoruz. Sahte hitler web sayfanızın gerilere düşmesine hatta banlanmasına bile neden olabiliyor. Bunlardan kaçınarak nasıl arama motorlarında yükselebileceğimizi öğrenmemiz gerekiyor.



Ne arandığını bilmeliyiz


İnternette en çok nelerin hangi kelimelerin arandığını bilmemiz bir ön araştırma yapmamız gerekiyor. Bunun için google trends ve bazı arama motoru sonuçlarını görebileceğimiz bazı uygulamalar mevcut. Buralardan en çok hangi kelimelerin arandığını bulmamız başarı için birinci yol diyebiliriz.

Gerçekçi hedefler


Bir web sitesinin arama motorlarında çıkması için sadece içerik üretmek veya iyi bir tasarım yeterli değildir. Tasarımınız ne kadar iyi olursa olsun siteniz arama motorlarına uygun hale getirilmemişse o site kaybetmeye mahkumdur. SEO yapılandırmanızı yapmanız son derece önemli. Bunun için hedeflerinizi koyun ve takip edin. İyi optimize edilmiş bir site başarıyı getirir.


İçeriksiz ranking söz konusu bile olmaz


Konu başlığınız iyi bir içerikle desteklenmiyorsa işiniz zor. Başlıklarınızla içeriğinizin birbirinden bağımsız olmaması gerekiyor. Örneğin; "Araç performansı nasıl arttırılır?" diye bir konu başlığı altında kuru cümleler ve okuyucuyu doyurmayacak bir makale paylaşırsanız arama motorları o içeriği görmez.

Kayıt ranking yapmaz


Yıllardan beri arama motorlarına kayıt yaptırmanın ranking sağlayacağı yönünde görüşler mevcut. Unutmayın, iyi linklere sahip değilseniz rankinginiz hiç bir zaman artmayacaktır. Zaten iyi linklere sahip bir siteniz varsa eğer arama motorları sizi bulacaktır.

Arama motoru optimizasyonu


Yukarıda da bahsettiğim gibi SEO optimizasyonu yapmazsanız arama motorları tarafından görülmeyeceksiniz demektir. Mutlaka SEO optimizasyonunu yapmanız gerekmektedir. Bu bir gereklilik değil mecburiyettir. Siz sitenize yatırım yaparsanız siteniz de size yatırım yapar. 

Hileli işlerden uzak durun


Birçok site kullanıcısı sitesinin hitini arttırmak için çeşitli yöntemler kullanmaktadır. İnternette sıkça karşılaştığımız "site hiti arttırma, organik hit, kaliteli backlink" gibi başlıklara aldanmayın. Aksi halde siteniz arama motorlarından ban yer ve düzeltmesi güç durumlarla karşı karşıya kalırsınız. Sitenize çok tıklanması değil fazla vakit harcanması önemlidir.


İyi sitelerden linkler kurun


Her ne kadar arama motorlarından ziyaretçi beklesek de link üzerinden gelen kullanıcılara google önem vermektedir. Sitenizin konusu, içeriği ile ilgili sitelerden yönlendirmeler yapın. Link üzerinden gelen kullanıcılar sizin google tarafından fark edilmenizi sağlayacaktır.


Sitenizin yapısı


Arama motorları üzerinden sitenizi bulan kullanıcılar için sitenizi onların sizi aradığı kelimeye göre yapılandırın. Örneğin bir teknoloji ürünleri satan web sayfanız var; Site yapınızın da ona uyumlu olarak ürünlerinizin isimleri ve tanıtımlarını düzenleyebilirsiniz.

Meta Tagları unutun


Yıllardır meta tag kullanarak sitelerimize ziyaretçi çekmeye çalıştık fakat artık arama motorları meta tagları takmıyor. Meta tagla doldurduğunuz bir site çöp siteden öteye gitmez bunun farkına varın.

Sürekli takip edin


Siz çalışırken rakipleriniz de boş durmuyor. Arama motorları kelimelerini güncellerken rakipleriniz de ona göre sitelerini optimize ediyorlar. Bu süreçte sizin de kılıcınızı çekip savaşa katılmanız gerekiyor. Bu süreç süreklilik ve iyi tercüme isteyen bir iş. Yorumlayın ve optimize edin.

Post a Comment