Her geçen gün internet sitelerinin sayısı artmakta ve her konuda, her içeriğe sahip site bulunabilmekte. Fakat bu kadar çok sitenin olması okuyucular için her ne kadar iyi olsa da site sahipleri için bir dezavantaj çünkü bu kadar site içerisinde öne çıkmak gerçekten zor bir iş. Hele de açacağımız site forum sitesi gibi tamamen kullanıcı temelli bir site ise işimiz daha da zor. Normal site açarken dikkat etmemiz gerekenlerin yanında forum sitesi açarken ekstra özen göstermeliyiz.

Forum sitesi açarken;
  1. Forumun ne üstüne olacağı iyi belirlenmeli.
  2. İyi bir tema ve cms sistemi bulunmalı. Herkeste olan temalar yerine daha özgün temalar bulunmalı.
  3. Kullanımı kolay bir arayüze sahip olmalı. 
  4. Kullanıcılar gerek siteye üye olurken, gerek kullanırken gerekse de forum ile ilgili işlemlerini yaparken çok uğraşmamalı. Aradıklarını kolayca bulmalı.
  5. Site ismi özenle seçilmeli.
  6. Sitenin barındırılacağı sunucu iyi olmalı. Yani iyi bir hosting seçilmeli aksi halde kimse sorusunu sormak için 10dk beklemek istemez.
  7. Seo çalışmaları tam yapılmalı.
  8. Sosyal medya aktif olarak kullanılmalı ve siteye kullanıcı çekilmeye çalışmalı.
  9. Siteniz diğer forumlardan farklı şeyler sunmalı. 
  10. Özellikle arkadaşlarınızı ve yakınlarınızı sitenize çekmeli ve onların konular oluşturup birbirine cevap vermesini sağlanmalı. Böylelikle hem arama motorları sizin sitenizi arama sonuçlarında göstermeye başlayacak hem de sitenize gelen kullanıcılar konulara sürekli cevap geldiğini gördüğünden üye olup soru sormak isteyecektir.
  11. İyi bir yönetici ekibi oluşturulmalı ve açılan konulara biz yöneticiyiz demeden, özellikle de site ilk açıldığında hiç bir ayrım yapılmadan cevap verilmeli.
  12. Ücretli veya ücretsiz reklamlar yapılmalı. (bunun için Ücretsiz reklam olur mu? ve Reklam verirken dikkat edilecekler adlı yazılarımı okuyabilirsiniz.)
Site açmak kolay olsa da siteyi yönetmek zordur. Bu nedenle siteyi açarken her şeyi iyi planlamalıyız. İyi bir düzen oturtmalı ve sitemize kullanıcı çekmek için elimizden geleni yapmalıyız. Özellikle de forum gibi kullanıcı olmadan yürümeyecek sitelerde sosyal medyayı aktif olarak kullanarak sitemize kullanıcı çekmeliyiz. Elimizden geldiğince ara ara etkinlikler düzenlemeliyiz. Bu sayede açtığımız forum sitemizin kullanıcı sayısı artacak ve sitemiz gelişecektir.


Post a Comment