Günümüzde hızla gelişen bilgisayarlar ve internet yüzünden büyük depolama alanlarına olan ihtiyacımız da hızla arttı. Bunun sonucunda da internet üzerinde dosyalarımızı saklama kavramı yani "bulut depolama" hizmetleri ortaya çıktı. Bulut depolama en basit tanımı ile internet üzerine dosyalarımızı yedeklememiz veya kaydetmemizdir. Bu konuda bir çok alternatifimiz bulunmaktadır. Bunlardan başlıcaları Google Drive, One Drive, Dropbox'dır. Her firma kendine göre ücretisiz alan sunar ve bu alanı özgürce kullanmanızı sağlar.

Bulut Depolama Güvenli mi?

 Bulut depolama hizmetleri bir çok kiÅŸi için tehlikeli olarak görülmektedir. Ä°nternet üzerine aktarılan verilerin pek de güvenli olmayacağı düşünülmektedir. Fakat büyük firmalar tarafından saÄŸlanan hizmetlerde böyle bir sorun olma ihtimali çok düşüktür. Bu nedenle bu hizmetleri kullanmamızda çoÄŸu zaman bir sakınca yoktur. Tabii biraz önce de belirtiÄŸim gibi burada size bu alanı saÄŸlayan firmanın güvenilirliÄŸi çok önemli. 

Neden Bulut Depolama Kullanmalıyız?

  1. Bilgisayarımıza sığmayan uygulamaları depolamak için.
  2. Tüm cihazlardan verilerimize ulaşabilmek için.
  3. İyi bir yedek ortamı oluşturmak için.
  4. Verilerinizi başkaları ile paylaşabilmek için.
  5. Ekstra bir hdd, taşınabilir vb. sürücüler ile uğraşmamak için.
  6. Verilerimiz güvenliği için.
  7. Uygun fiyatlara yüksek alanlar alınabildiği için.


Bulut depolama hizmetleri günümüzde hızla yayılmakta ve kullanım oranları artmakta. Bu tür hizmetler hem verilerimize eriÅŸimi kolaylaÅŸtırdığı hem de sürekli yanımızda verilerimizi depolamak için cihazlar taşımaktan kurtardığı için büyük önem taşıyor. Aynı zamanda uygun fiyata alabileceÄŸimiz bu hizmetler verilerimizi saklamanın yanı sıra baÅŸkaları ile paylaÅŸma fırsatını da bizlere sunuyor. Siz de eÄŸer sürekli yedek almaktan sıkıldıysanız veya artık elinizdeki cihazlar verileriniz için yetersiz kalıyorsa bu tür çözümlere baÅŸvurabilirsiniz. Fakat burada unutmamak gerek ki bu tür hizmetler internet hızımız ile orantılı olduÄŸu için düşük bir upload hızımız varsa verilerimizi yedeklemek çok uzun zamanlar alabilir aynı ÅŸekilde geri indirmek de uzun bir zamanımızın gitmesine bunun yanında da akk'mizin dolmasına neden olabilir. 

Post a Comment