Yeni nesil araçlar nasıl olacak?

Hepimiz Jetgilleri izlemişizdir. Gelecekte araçlar nasıl olacak diye bir soru geldiğinde aklımıza ilk Jetgiller gelir. Uçan Arabalar...

Peki gelecekte araçlar da böyle olacak mı?

Günümüzde piyasada uçan bir araç göremesek de bununla ilgili çalışmaların olduğunu biliyoruz. Özellikle dünyaca ünlü markaların bu konuda bir hayli yol katettiğini görüyoruz. Benim bu markalar arasında en çok dikkatimi çeken ise AeroMobil firmasının ürettiği araç. Araç görünümü sıradan arabaların dışında olsa da trafikte rahatça yol alırken havalanabileceği bir piste girdiğinde kanatlarını açıp gökyüzüne süzülebiliyor. Kapıları yukarıya açılan spor arabalar gibi kanatlarını salan Aero Mobil bir uçak görünümüne bürünüyor.


Firmanın web sayfasından tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.
Tıklayınız

Şu an için dikey kalkış sağlamayan uçan arabalar için çeşitli tasarımlar mevcut fakat daha elektrik motoruyla böyle bir çalışma tamamlanamadığı için kanatlı modeller ön planda gözüküyor. Dikey kalkışlar için şehir içi gürültüsü ve yoğun hava trafiği gibi çıkacak sorunların önlenmesi adına elektrikli motorların ve rahat kullanımın mevcut olduğu modellerin ön plana çıkması gerekiyor.


1 Yorumlar

Yorum Gönder