Bugün, haftanın son günü. Benim gibi birçoğumuzun iple çektiği hafta sonunu da eklersek sinema keyfi planları yapılmaya başlanmış olabilir. Bu aralar vizyonda birçok film var. Özellikle yerli film meraklısıysanız, geçen hafta izlediğim "Çalgı Çengi İkimiz" hakkındaki yorumlarım ilginizi çekecektir.
*Afiş, internetten alıntıdır.
Yıllar önce, tesadüfen mafyaya bulaşan ve mafya tarafından düğün şarkıcılığı yaptırılan Salih ve Gürkan kuzenlerden Salih, sevdiği kızla evlenmek için mafyadan ayrılmak istiyor. Mafya ise, kuzenlerin, gittikleri düğündeki nikah memurunu kaçırmaları halinde ayrılabileceklerini bildirince asıl macera başlıyor.

Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in oyunculuk başarısını ve Düğün-Dernek serisini de hesaba katarak; ama yine de çok fazla bir beklenti içerisine girmeden izlemeye karar verdiğimiz film, ciddi anlamda fiyasko çıktı. 

Basit ve bilindik konuların yer aldığı, olay örgüsünün ve kurgunun zayıf kaldığı, kaliteli replik ve esprilerinin sadece koklatıldığı, abartılı mimiklerin karakterleri itici hale soktuğu, inanılmaz gereksiz , özensiz ve sıkıcı bir film olmuş ne yazık ki.

Ahmet Kural ve Murat  Cemcir gerek "Kardeş Payı" ve "İşler Güçler" dizilerinden ve gerekse "Düğün Dernek" filmlerinden severek takip ettiğim oyuncular. Ancak, ne yazık ki bu kez her ikisini de başarısız bir filmde, hem de yaklaşık 6 yıl önce çekilen filmin devamı olan bu filmde tökezlediklerini görmek beni üzdü açıkçası.

Sıkıcı olanları da dahil, tüm filmleri sonuna kadar izleyen ben, hayatımda ilk defa hem de sinemada bir filmde uyudum. Evet evet, ikinci yarının sonlarına doğru uyudum. 

"Amaan, hadi kafa dağıtalım,  2 güleriz" cümlesiyle yola çıkıp sinemada hangi filmi izleyeceğine karar verecekseniz, lütfen bu filmi es geçin.

Mutlu hafta sonları...



Post a Comment