Gerek benim blogumda, gerek diğer bloglarda gerekse de internet sitelerinde sürekli duyduğumuz bir sözcük oldu "özgünlük" peki özgünülüğün gerçekten bu kadar önemi var mı? Herkeste olmayan yazının bize faydası ne?

Aslında bu soruları sorarken bir yandan da kendimize cevap vermiş oluyoruz cevap tam da sorunun başında gizli "herkeste olmayan yazı". Bu kısım ilk başta bir anlam ifade etmese de biraz düşününce size de ne kadar önemli olduğunu anlatacaktır. Bunun için en basitinden şöyle bir örnek vereyim "araba alırken nelere dikkat etmeliyiz?" diye bir yazı araştırdınız bu yazı hakkında da googlede çıkan ilk site a sitesi olsun. Siz bu a sitesinin içeriğini alırsanız asla onun önüne geçemezsiniz bu durumda da herkes yine a sitesine gitmeye devam eder eee bu durumda yazıyı almanızın ne faydası kaldı?

 Aslında bu çok basit bir örnek oldu fakat konuyu da özetlemek için iyi bir örnek oldu. Eğer özgün olmazsak kullanıcılar bizi keşfedemez keşfetse bile geri dönemlerini sağlayacak bir çekiciliğimiz kalmaz. Herkesin sunduğunu sunarsak kullanıcılar tabii ki büyük siteleri tercih eder. Fakat herkesten farklı olmayı başarır, herkesten farklı bir içerik sunarsak bu sefer kullanıcılar bizi bulur.  Tabii özgün olmanın tek faydası daha çok kullanıcı gelmesi de değil bunun yanında;

  • Arama motorlarında üst sıralara çıkarsınız.
  • Kısa zamanda hızla gelişirsiniz.
  • Daimi kullanıcılar elde edersiniz.
  • Reklam vb alırken sorun yaşamazsınız.
Yani lafın özü özgünlük çok sık kullanılınca önemsiz sadece ezberlenmiş bir söz gibi dursada sitemizin geleceğini belirleyen bir ifade. Gerçek anlamda özgün olduğumuzda hem yazılarımızın hızla okumasının artacağını hem de internet dünyasında önemli bir yere gelmemizin kolaylaşacağını göreceksiniz.

Post a Comment