Sitelerin en büyük trafik kaynaklarından birisi de tabii ki arama motorlarıdır. Arama motorlarından gelen trafik bir nebze de olsa sitemizin kullanıcı sayısını belirler. Gelen trafiğimiz az ise çok kullanıcıya ulaşmamız da neredeyse imkansızdır. Arama motorlarından trafik gelmesi için ise tabii ki ilk sayfada çıkmak çok önemlidir. Çoğu zaman hepimiz aradığımızı ilk sayfadan bulup geçeriz. İlk sayfa da aradığımızı bulamazsak başka sayfalara bakmak yerine arama yaptığımız kelime veya cümleyi bile değiştirmeyi deneyebiliriz. Bu nedenle ilk sayfada hatta ve hatta ilk sıralarda çıkmak bir site için çok önemli. Fakat yüzlerce site binlerce yazı varken tabii ki ilk sayfa da çıkmak kolay bir iş değil. Bunun için;

  1. Kesinlikle özgün içeriğe sahip olmalıyız.
  2. Kopyala-yapıştır içerikten uzak durmalıyız.
  3. Kullanımı kolay ve kullanıcı odaklı bir site yapmalıyız.
  4. Anahtar kelime kullanmaya özen göstermeli, doğru yerde doğru kelimeleri kullanmalıyız.
  5. Arama motoru optimizasyonunuzu eksiksiz yapın.
  6. Çok aranan az bulunan konularda yazılar yazın.
  7. Rakip sitelerin neler yaptığına iyi bakın. Yapılan hataları değerlendirin ve siz bunları yapmayın.
  8. Görsel kullanımına, çok uzun veya kısa yazmamaya, konuyu tam anlamıyla anlatmaya, konu hakkında eksik bilgi bırakmamaya dikkat edin. 
Sitenize gelen kullanıcılar geldiği için pişman olmasın. Tam aksine aradığını tam anlamıyla bulsun ve başka bir siteye gitmek zorunda kalmasın. Eğer yazınız başarılı olursa bu Google'nin de dikkatini çekecek ve size ilk sayfasından yer verecektir. Tabii bunları yaparken ilk maddede de belirtiğim gibi özgün yazılar üretmeye her şeyden çok önem verin. Kopya içerik Google tarafından algılanırsa ilk sayfaya çıkmayı bırakın arama sonuçlarında ilk 500de bulunmanızın bile büyük bir şans olacağını unutmayın.
Kaynak: http://www.haricinde.com/2017/05/google-nasl-ust-sralara-cklr.html

2 Yorumlar

  1. Çok güzel ve doğru bir makale yeni site açanlar okumalı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder