Bir çoğumuz blog yazmaya karar versek de nereden başlayacağımızı bilemiyor ve blog yazma kararımızı erteliyoruz. Oysa blog yazmak her ne kadar zorlukları olsa da gayet eğlendirici ve öğretici bir eylem.

   Blog yazmaya başlarken de ilk olarak karar vermeniz gereken gerçekten bir blog yazmak isteyip istemediğinizdir. Eğer etraftan "blog yazarlığı çok iyi bir iş çok para kazandırıyor" vb gibi bir cümle duymuş ve bu yüzden bu işe girecekseniz çok yanlış bir işe adım atmış olursunuz çünkü blog yazarak çok büyük paralar (bırakın büyük paraları para kazanmak) çok zor. Bu nedenle ilk olarak yazmak isteyip istemediğinize bakın. Eğer her şeyi düşündüyseniz ve kesin olarak yazmaya karar verdiyseniz ikinci aşamaya geçebilirsiniz. İkinci aşama da tabii ki ne tür konuda bir blog açacağınız konusudur. Bilgisayar mı, internet mi, teknoloji mi yoksa kişisel bir blog mu? Buna karar verdikten sonra tabii ki siteniz için bu doğrultuda bir alan adı seçimi yapmak da üçüncü aşama olacak.

  Bitti mi tabii ki bitmedi. Eee site kurmayı düşündük, konumuzu seçtik adımızı bulduk da bu siteyi nasıl açacağız dediğinizi duyar gibiyim. Burada da tabii ki biraz maddi durumunuz devreye giriyor. Eğer blogunuza ilk aşamadan para yatırmak istemiyorsanız benim gibi ücretsiz blog açabileceğiniz sitelere bakabilirsiniz. Blogunuzu da kurduktan sonra artık yapacağınız tek bir aşama kalıyor o da düzenli bir şekilde yazı paylaşmak ve sitenizi hızla geliştirmeye çalışmak :)
Kaynak: https://aliytrklkmz.blogspot.com/2017/05/blog-yazmaya-nereden-baslamal.html


Post a Comment