İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karne notlarınının ve diğer bilgilerinin velilerle paylaşıldığı E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne dün gece saatleri itibariyle giriş yapılamıyor. Özellikle okulların kapanmasına kısa süre kala yaşanan problemde veliler aşağı yukarı 24 saattir öğrencilerinin bilgilerine E-Okul üzerinden erişim sağlayamıyor.

Mobil uygulama üzerinden E-Okul'a giriş yapıldığında veliler, E-Okul sistemine erişim sağlanamadığı ve öğrencilerin notlarını okuldaki öğretmenlerinden öğrenmesi gerektiği uyarısıyla karşılaşırken E-Okul web sitesinde velileri "Bu hata geçici bir hata olabilir. Bu nedenle yapmak istediğiniz işlemi bir süre sonra yeniden deneyiniz. Ayrıca Hataya ait bilgiler İlsis Merkez Yöneticisine iletilmiştir. Hata ile en kısa zamanda ilgilenilecektir" mesajı karşılıyor.

Geçtiğimiz yıllarda da okulların kapanmasına yakın tarihlerde E-Okul sisteminde benzer bir problemin meydana gelmesi akıllara ilk olarak sistemin yoğunluktan kaynaklı çöktüğünü akıllara getirse de konu  ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Post a Comment