Hepimiz yıllardan beri biliriz ekşi sözlüğü. Müthiş bir başarıya imza atmış bir internet projesidir. Oldukça popüler olmasındaki önemli faktörlerden biri tasarımı ve yazara kendini özgür hissettirmesidir. Yazar olabildiğince özgür bir şekilde basit bir tasarım içerisinde binlerce insana kendini ifade edebilmekte ve kimliğini gizli tutabilmekte. Ekşi sözlük yazarlarının en önemli özelliği de iyi bir mizah anlayışına sahip olması. Hal böyleyken sözlük içi gırgır da bir hayli fazla. Ülke gündemini bile belirleyebilecek potansiyeli olan bir sözlük olan ekşi sözlük yazar alımlarında da ince eleyip sık dokuyor. Yazar olabilmek için başvuru yapan bir kişi senelerce bekleyebiliyor. Durum böyle iken diğer sözlüklere yönelen kullanıcılar her ne kadar ekşi olmasa da kaliteli 2 sözlük yaratmış durumdalar.


Uludağ Sözlük

Uludağ Sözlük, 2005 yılının Aralık ayının sonunda "Zall" takma adlı İsmail Alpen tarafından kurulan, üyeleri tarafından eklenen ve güncellenen terim ve açıklamalara sahip katılımcı sözlük. Sloganı "Ulu'lardan Ulu Bir Sözlük" olup; site php dilinde, sözlüğün sahibi İsmail Alpen tarafından kodlanmıştır. Yazarlar kendi seçtikleri rumuzlarla format dahilinde entryler girebilmektedir.
Bu wikipedia bilgisinden sonra Uludağ sözlük hakkında yorumlarımızı dile getirelim. Son derece başarılı bir sölük oluşumu olan Uludağ her ne kadar ekşi sözlüğün gölgesinde kalsa da yazarları ile kaliteli içerikler üreten bir sözlük. Her sözlükte olduğu gibi Uludağ Sözlük'te de liseli bir tayfa bulunmakta ve sözlüğün kalitesini düşürmekten ziyade eğlenceli bir yan katmaktadır. Ne de olsa onlar liseli deyip geçebildiğiniz bir mahsül. Zamanla aşacaklardır.

İnci Sözlük

İnci Sözlük, Serkan İnci ve İsmail Alpen tarafından 19 Aralık 2009 tarihinde kurulan katılımcı sözlük tarzındaki ağ sayfası. Argo ve müstehcen bir içeriğe sahip olan sözlüğün yazarları çeşitli basın ve yayın kuruluşlarına, bazı ağ sayfalarına ziyaret adını verdikleri çeşitli saldırılarda bulunmuştur.
Bu da inci hakkında kısa bir wikipedi bilgisi.
İnci sözlük böyle kısa bir şekilde anlatılmaya gelmez ki bu sözlük 2011 genel seçimlerinde kendi adayını bile çıkarmıştır. Her ne kadar başarılı olamasalar da internet ortamında bir ilke imza atan platformdur. Oluşturdukları Boz baykuşlar adlı taraftar grupları son derece eğlenceli ve keyifli bir mizah anlayışına sahiptir. Sözlük kuralları din, dil, ırk, siyaset, etnik mezhepçilik gibi söylemlerin dışında ana avrat gidebileceğiniz özgür bi platformdur. Kimi insanlara çok antipatik gelse de bence son derece mizah sever bi anlayış.

2 Yorumlar

Yorum Gönder