Müzik ruhun gıdasıdır diye boşa dememişler. Müzik ruhu dinlendirir ve insana daha mutlu bir hava katar, duygularını yansıtır. Dinlediğimiz müzikler de çevresel faktörlere göre değişebiliyor. Bulutlu kapalı bi havada karamsar, slow müzikleri tercih ederken, açık güneşli, sıcak havalarda daha hareketli insanı kıpır kıpır edecek müzikler dinlemeyi seçiyoruz. Peki eskilere gidip eskilerin havasını almaya ne dersiniz. Bence  müthiş olur. 70-80 lerin havasını almak hepimize iyi gelecektir muhakkak. Bob Marley, Joe Cocker, Eric Clapton, Bill withers ve diğerleri. Hepsi harika sesler ve hepsinin müzik geçmişi inanılmaz. Kesinlikle bu isimleri dinlemeden müzik dinliyorum demeyin ya da bu isimleri arşivinizde bulundurmadan müzik arşivim var demeyin. En kısa sürede bu isimlerin arşivlerini edinin.







Peki bu aralar mutlaka edinilmesi, dinlenmesi gereken parçalar nelerdir ?

Kesinlikle hareketli ve insanı neşelendirmelidir. Havalar güzel, güneş tepede ve kimse batsın bu dünya demek istemez heralde. Hayat kesinlikle kederlenecek kadar uzun değil. Aşkı yaşamayacak es geçecek kadar da kısa değil. Bu yüzden sizleri böylesine güzel duygulara götürecek alternatifler sunalım biraz. Kesinlikle ve kesinlikle önerilerimiz sizi keyiflendirecektir. O zaman sizlere dinlenmesi gereken en tarz 5 parçayı yazalım biz. Bu arada parçaları açmadan önce muhakkak kahvenizi veya soğuk biranızı almayı unutmayın. O zaman başlıyoruz.

Mutlaka sabah dinleyin, Bill Withers'sız güne başlamayın;

1- Bill Withers - Ain't Sunshine

Sıcak geçen yaz akşamları için bu tercihimiz de;

2-Joe Cocker - You are so beatifull

Bu tercihlerimiz ise sürekli dinleyebileceğiniz türden;

3-Eric Clapton - Cocaine
4-Bob Marley - Don't worry be happy
5-Ray Charles - Hit the road Jack

Tamamı keyifli olup moral motivasyon seviyenizi yükseltecek müzikler dinlemeye özen gösterin. Unutmayın "Müzik ruhun gıdasıdır". Keyifli günler dileriz.

1 Yorumlar

Yorum Gönder