Gerek benim blogumda gerekse başka bir blogta okurken elbet görmüşsünüzdür bu cümleyi. Fakat bir çoğumuz özgün yazı yazma konusunda sıkıntı yaşıyor ve aslında bu konuyu çok da umursamıyoruz. Oysaki bir blogtaki, bir sitedeki yazılar ne kadar özgün, içerikler ne kadar bize ait ise ilerleme ve yükselmemizde o kadar hızlı oluyor. Peki özgün yazı yazarken nelere dikkat etmeliyiz? 

Özgün Yazı Nedir?

  Özgün yazıdan önce "özgün"  kelimesini anlamına bakmak gerekirse sözlükte 'yalnız kendine özgü bir  nitelik taşıyan' anlamına gelmektedir. Yani bu tanımı biraz daha açacak olursak benzerlerinden ayırt edilmeli, rakipleri içinden ayrılmalıdır diyor. 

Özgün Yazı Yazarken Dikkat Edilecekler Nelerdir?


  • Benzerlerine göre daha çok bilgi içermelidir.
  • Kopyala - yapıştır asla yapılmamalıdır.
  • Akıcı ve yalın olmalıdır.
  • Anahtar kelime kullanılmasına dikkat edilmelidir.
  • Başka yerlerden alınmamalıdır.
  • Başlığı özenle seçilmelidir.

Özgün Yazının Önemi Nedir?

  Özgün yazı yazmak veya özgün içerik üretmek ilk olarak sizi diğer sitelerden ayırır. Yazınız da diğerlerinden ne kadar ayrılırsa hem arama motorları hemde kullanıcıların sizi fark etmesi kolaylaşır. Özgün yazı sayınız artıkça da size olan ilgi artar. Hem arama motorlarından gelen kullanıcıyı hemde daha önce giren kullanıcı sayısını artırır.   
  Özgün yazı yazmadığınız, sürekli kopyala yapıştır yaparsanız kullanıcılar sizler yerine yazının asıl sahibine gitmeyi, arama motorları sizleri sona atmaya başlar. Bu da sitenizin gelişmesine büyük engel olur. Bu nedenle yazılarınız ne kadar iyi olursa gelişmenizde o kadar hızlı, o kadar etkili olur. 

Post a Comment