Kullanıcıların sitemize gelmesi kadar sitemizde kalması da önemli. Bu yüzden kullanıcıları sitemize getirmek için bir çok yol uygular bir çok yazı okuruz. Ama bazen kullanıcıların sitemize gelmesi kadar sitemizde kalması da önemlidir. Bu yüzden gelen kullanıcının sitemizde kalmasını da sağlamalıyız.

Neler Yapılabilir?

  • İlk olarak kullanıcıları yorum yapmaya yöneltin. Yorum yazmaları sitede daha uzun kalmalarını aynı zamanda cevap gelip gelmediğini görmek için de sitemizi yeniden ziyaret etmesini sağlar.
  • Çok uzun ve çok kısa yazılar yazmayın bu kullanıcıların "buradan bir şey bulamam" veya "bu yazı çok uzun bunu kim okuyacak" diye düşünebilir ve hemen çıkabilirler.
  • Benzer yazılar veya benzer bir eklentiyi sitenize kurun gelen kullanıcılar bir yazınızı okuduktan sonra bu kısım dikkatlerini çekebilir ve bir başka yazınızı daha okuyabilir. Bu da sitede geçirdikleri süreyi artırır.
  • En çok okunan yazılar, son yorumlar, son eklenenler vb. eklentilere sitenizde yer verin bunlar da sitenizde geçirilen zamanı artırmaya ve kullanıcıların daha çok yazı okumasına destek olurlar.

Sitemizde Kullanıcıların Uzun Süre Kalması Önemli Mi?

   Gelen kullanıcıların belli bir süre kalması tabii ki de sitemiz için önemlidir. Bu hem reklam alırken hemde sitenizin gelişmesi için önemlidir. Sitenizde ne kadar uzun süre kalırlarsa bu o kadar çok tık anlamına gelmektedir. Aynı zamanda her giren çok kısa kalıyor hemen çıkıyorsa ileride sitenize reklam verenlerde vermekten vazgeçebilir veya daha ucuza reklam almanıza neden olabilirler. Bu nedenle sitenize girenleri sitenizde tutmak size bir çok açıdan da ekstra puan kazandıracaktır. 


Post a Comment