Aslına bakarsanız anlatılacak bir sürü Arcade Game var mortal kombat, street fighter, king of fighters v.b fakat bugün dahi hala oynadığım oynamaktan da keyif aldığım bir oyunu tanıtmak istiyorum. Bir çok kişinin henüz adını bile duymadığı Last Blade 2. Söylemek istiyorum ki bu oyun Samurai Shodown ile bir benzerliği yok aksine en az 10 katı kadar güzellikte bir oyun. Velhasıl kelam öncelikle bu oyunla nasıl tanıştığımı anlatmak istiyorum.

Yaklaşık bir 10 sene kadar öncesi berk adında bir arkadaşımın evinde (kendisi tam bir geek'tir) kendi aralarında deli gibi bu oyunu oynadıklarını gördüm. Animeler ile daha yeni haşır neşir olan ben oyunun oynanış stilini gördükten sonra saatlerce başında kalıp karakterleri özel kombolarını bitirici vuruşlarını tek tek denedikten sonra oyunun gerçekten süper olduğu kanaati getirerek listeme ekledim.

Bildiğiniz gibi eski atari oyunlarını artık emülatörler sayesinde bilgisayar üzerinde oynayabiliyoruz, konsollardaki kadar keyif vermese de işi ciddiye bindirip atari konsolu alan arkadaşlarımızda epey mevcut.  Oyunu nasıl oynayacağınız kısmıyla ilgili bitişe doğru bir kaç tüyo vereceğim önce oyunun hikayesine bir göz atalım;

SNK tarafından duyurulan hikaye şöyle:
İnsanlık varolmadan çok öncesinde, “mitos” zamanının derinliklerinde, ölüm bir bilinmezdi. Aynı ırak zamanlarda, ölüm dünyaya geldiğinde, “Uzaktaki Elçi” de doğmuş oldu. Zamanla, Ölüm’ü Cehennem’in Kapıları ardına göndermek için Mühürleme Ayin’i düzenlenmeye başladı. İşte o zamanlarda iki dünya doğmuş oldu; yakındaki ve uzaktaki. Böylece, yaşam ve ölümün hikayesi de başlamış oldu.

Suzaku’nun çıldırmasından bu yana yarım yıl geçmiş ve yeraltı dünyası hala büyük kapıya bağlı durmaktaydı. Kagami’nin muazzam günahı halen cennetten çınlayarak duyulmaktaydı. Dünyamıza çağrı yapıldı ve eski efsaneler, iki dünyanın sınırlarını mühürleme hikayesini anlattı. “Mühürleme Ayini” uzak dünyanın ruhlarını zapdetmek için gerekli olabilirdi. Mamafih, “Mühürleme Ayini”ni ilk kez düzgün bir şekilde tamamlamak için, Dört Tanrı ve Mühürleme Bakiresi’nin güçlerine ihtiyaç duyuldu. Mühürleme Bakiresi’ni bulmak için Genbu, tam da herşeyin vuku bulduğu yeri, dünyanın merkezini gezinmeye başladı. Aynı vakitlerde, yeraltı dünyasında, karanlığın derinliklerinde, birçok ruh kötülük için birleşmiş, “Mühürleme Ayini”ne mani olmak için planlar yapmaya başlamıştı. Tek bir arzuya sahiptiler; dünyamızda yeniden doğmak.

4 Tanrı;
Suzaku Suzaku, (bazen anka kuşu) Güneyin ve yazın kızıl kuşu
Byakko Byakko, Batının ve sonbaharın beyaz kaplanı
Genbu Genbu,  (Bazen deniz yılanı şeklinde) Kuzeyin ve kışın Siyah Kaplumbağası.
Seriyuu Seiryuu, Doğunun ve baharın mavi ejderhası


Oyunun gameplay videosundan bir tanesini de ekledim.


Gelelim oyundaki karakterlere, oyundaki karakterler anime severler için biçilmiş kaftan, gerçi katanası olan karakterler sanki diğerlerine göre biraz daha güçlü ama bunu onlarca komboyu ezberleyip karşınızda uygulayan kişilere söyleyemezsiniz.

Awakened Kaede                 Moriya Minakata
Yuki                                     Keiichiro Washizuka
Mukuro                                Lee Rekka
Zantetsu                               Akari Ichijou
Juzoh Kanzaki                     Okina no Genbu
Shigen Naoe                        Shinnosuke Kagami
Hyo Amano                         Hibiki Takane
Setsuna                                Kojiroh Sanada




Kombatlara gelecek olursak da hayatımda hiç bu kadar eğlenceli bir 1v1 oyun oynamamıştım öncelikle bunu söyleyeyim. Mortal kombat X in çıktığı bu günlerde bunu söylemek biraz yürek ister ama oyunun hem zorluk derecesi hem de aktif kombat skilleri ile bunu size tattırıyor. Oyuna girerken seçebileceğiz Power-Speed seçeneği mevcut. Karakterinize power'ı seçerseniz canınız çok azaldığında mega bir kombo güç ile rakibinizin işini bitirebiliyorsunuz. Speed'i seçerseniz ise vuruşlarınızın gücü biraz düşüyor fakat fazladan hız kazanıyorsunuz bununla beraber zincirleme saldırılar ile 15-20 komboya kadar vuruş elde edebiliyorsunuz. Diğer dövüş oyunlarının yanı sıra bu oyunda korunmak için yansıtma ve counter attack tuşu var. Düşman eğer size saldırdığında yansıtma tuşuna basmışsanız atağını karşılıyor ve anında karşı atağa kalkıyorsunuz. Bir de biraz önce bahsettiğim gibi her karakterin 1-2 tane süper kombosu mevcut eğer öğrenebilirseniz ve bloklanmadan yapabilirseniz görsel şölenin keyfini çıkarabilirsiniz.




Emülatör ve oyunun rom'unu kurulu şekilde buradaki linkte sizlerle paylaşıyorum. Beğeneceğinizden eminim. Herkese iyi oyunlar!






1 Yorumlar

Yorum Gönder