Biz hala son gelen genişleme paketi C'thun ile uğraşırken Blizzard bir çılgınlık yapıp 28.07.2016 itibari ile yeni adventure paketi olan Karazhan'ı açıkladı. Sanıyorum ki adventure paketleri bu şekilde hızla gelmeye devam ederek eski paketleri wild 'a düşürüp yeni paketler ile oyunculara daha fazla para harcatmak ya da parası olmayanları 700 gold biriktirmeye sevk edecekler. Aktif bir döngü ile kazancını arttırmayı düşünüyorlar diyebiliriz bu durumla ilgili, neyse blizzard bu kazanacak tabi ki gelelim biz karazhan'a ve bu yeni adventure paketine.

Herkesin ağzında olan "ya ne bu ciddiyetsizlik, cıvıtmışlar resmen" "vay arkadaşım böyle adventure mı olur" sözlerini şimdiden gördük lakin karazhan hakkında bilmediğiniz o kadar çok şey var ki. Neyse

Şuan'a kadar öğrendiklerimiz:
  • Paket 11 Ağustos'ta yayınlanacak
  • Her hafta bir wing yayınlama geleneği bozulmayacak
  • 13 Boss ve 4 wing ve 9 Class Challange'dan oluşacak
  • Toplamda toplayabileceğimiz 45 adet kartımız olacak ki bunların minimum 4-5 tanesi legendary olacak.

Hearthstone oyuncularının bir çoğu World Of Warcraft evreninden Karazhan a aşina olsa da sanırım büyük bir kısmının kafasında oluşan herhangi bir resim yok ben bu yazıda biraz olsun fikri olmayanlara yardımcı olacağım.

Öncelikle şunu bir temel olarak atalım, Hearthstone World Of Warcraft(WoW) oyununun karakterlerini içeren bir kart oyunudur. Yani oyun içerisinde kullandığınız kartlar WoW'un içerisinde bir yerde büyük önem taşıyan bölge, eşya ve olaylardır. Naxxramas, Blackrock Mountain, League of Explorers (Uldaman, Temple of Orsis, The Ruined City) gibi adventure paketleride oyunun içerisinde bulunan Zindan ve Raid'lerdir. 10 ve ya 20 kişinin günlerce uğraşıp kestiği yaratıkları siz 5 dakika içerisinde kartlar yardımı ile hemen öldürebilirsiniz. Ne kadar da ironik değil mi :)

Karazhan




Karazhan Wow'un The Burning Crusade paketiyle birlikte gelen ilk zindanıdır. Ve burning crusade tabiri caizse gelmiş geçmiş en güzel ve oynanış bakımından en zor olan paket ünvanını da elinde bulundurur. Karazhan'a girebilmeniz için partinizdeki bir kişinin belirli bir zincir görevi bitirip The Master's anahtarına sahip olması gerekir. 10 arkadaşınızla birlikte toplanıp zindana girebilirsiniz.


Karazhan'ın World Of Warcraft Hikayesindeki Yeri


Karazhan büyük büyücü Medivh'in kaldığı kulenin ismidir ve Moroes isminde bir yardımcısı vardır. Magna Aegwynn(Medivh'in annesi) Sargeras ile dövüşüp mağlup etmesinin ardından Sargeras son çırpınışıyla bir hamle yapıp Aegwynn'in rahmine yerleşir ve Medivh ile beraber tekrar doğar. Yani aslına bakarsanız Medivh başından beri Sargeras tarafından kontrol ediliyordu. İkili oynamasının zaman zaman kulesinden hiç çıkmadan yaptığı çalışmalarının şeytani meyveleri zamanla ortaya çıkıyor daha sonra bunlardan başkalarını sorumlu tutarak kendisi bu anomaliyi yok etmeye gidiyordu. Bu davranışlarının keşfedilmesi de çok uzun sürmedi. Hiç ummadığı kişi, kendi çırağı Khadgar bir şeylerden şüpheleniyordu, bunu fark eden Medivh onu öldürmeyi denedi ama Khadgar bir şekilde kaçtı. Dosdoğru Anduin Lothar'ın yanına giden Khadgar birlikte Medivh'i düzeltmeye yardım etmeye Karazhan'a doğru yolu çıktılar. Vardıklarında baş hizmetkarı Moroes'in bedenini ölü olarak bulduklarında bir şeyler için geç kalındığının fark ettiler. Medivh ortalarda yoktu fakat Lothar ve Anduin'in bilmediği şey ise Karazhan kulesinin bir sitmeriğinin olduğuydu. Kulenin zemininde bir ayna var gibi düşünürsek kulenin aynısı kadar bir de yer altında uzanan yansıması vardı. Fakat Medivh sadece Sargeras'ın kontrolündeyken buraya gittiği için hiç kimse bilmiyordu. Khadgar tarafından fark edilen bu yol ile oraya ulaştıklarında Medivh ile savatılar, savaş sırasında Medivh, Khadgar'a yaşlandırma büyüsü yaptı ve tam öldürecekken Lothar arkasından kılıcı sokarak bunun önüne geçti ve Medivhi öldürdüler. Medivh'in ölümünün epey ardından kuledeki zaman-uzay çizgisi bozularak şimdi ki bossların ikamet ettiği Karazhan haline geldi.

Warcraft kitabı olan Son Bekçi'den bir alıntı:

Kayalığın yassı doruğunda kadim bir kule yükseliyordu. , Beyaz tas ve siyah harçtan yapılma 
kaim, devasa çıkıntı, göklere kadar varan insan yapımı bir dikitti. Etrafını saran tepelerden daha 
yükseğe çıkıyor ve ay ısığında bir isaret feneri gibi parlıyordu. Kulenin temelinde, yapının iç kısmını 
çevreleyen alçak bir sur, bu surların içinde de harap bir ahır ve demirhane vardı ama bütün 
tepelerin bulunduğu alana hâkim olan, kulenin kendisiydi. 
Bir zamanlar bu yerin adı Karazhan'dı. Bir zamanlar burası gizemli ve ketum Tirisfal 
Bekçileri'nin sonuncusunun eviydi. Bir zamanlar burası yasam dolu bir yerdi. Simdiyse sadece terk 
edilmis ve zamansız bir mekândı. Kule sessizdi ama hareketsiz değildi. Gecenin sardığı binanın pencerelerinde sessiz sekiller 
uçusuyor, balkonlarda ve mazgallarda hayaller dans ediyordu. Hayaletlerden daha somut, 
hatıralardan daha soyut olan bu seyler zamanın akısından kurtulmus, geçmise ait parçalardan 
baska bir sey değildiler. Bu geçmise ait gölgeler, kulenin sahibinin deliliğiyle serbest kalmıs ve 
simdi terk edilmis kulenin sessizliğinde tarihlerini tekrar tekrar oynamaya mahkûm edilmislerdi. 
Oyunlarını oynamaya mahkûmdular ama onları takdir edecek seyircilerden mahrumdular. 

Yüce ve kudretli Medivh'in ne zaman bir vâris yetistirmeye karar vereceğini bilmek istiyorlardı. 
Göründüğü kadarıyla Yüce Medivh ve Kirin Tor çesitli konularda yıllardır bir uzlasmazlık içindeydi 
ve büyücü ancak simdi onların ricalarına karsı biraz yumusamıstı. Ancak simdi kendine bir çırak 
almayı kabul etmisti. Bunun sebebi, büyücünün oldukça katı olduğu söylenen yüreğinin yumusaması 
mı, sadece diplomatik imtiyazlar mı, yoksa büyücünün ilerlemekte olan kendi faniliğini sezmesi miydi, 
bunlar Khad-gar'ın efendilerini ilgilendirmiyordu. Basit gerçek, bu güçlü bağımsız (ve Khadgar için 
aynı zamanda gizemli) büyücünün bir yardımcı istemis olduğu ve büyülü Dalaran Krallığı'na 
hükmeden Kirin Tor'un da bu isteği yerine getirmeye dünden razı olduğuydu.

Warcraft filminden görüntüler, sol taraftaki Medivh, sağ taraftaki ise genç Khadgar



Karazhan Zindanı ve Bossları:


  • Genel bilgi: Zindan aşırı derecede büyük ve içerisinde uçulamaz durumda 12 boss ve 22 farklı NPC bulunmakta
  • Zindanın kapısı sadece the masters key,  a skeleton key ve ya seaforium charge ile açılabilir.
  • Bosslar şu sıra ile yok edilmelidir: Moroes, Opera Etkinliği, The Curator ve Satranç etkinliği. Diğer bosslar opsiyoneldir. 

Karazhan Boss'lar ve Muhtemel Hearthstone Kartları


1- Servant's Quarters : Rokad the Ravager  (Darkhound Boss) Hyakiss the Lurker (Örümcek Boss) / Shadikith the Glider (Yarasa Boss) 




Odaya girdiğinizde thrash mobları temizlediğinizde spawnlanacak bosslardır, rare elite bosstur. 3 ünden bir tanesi random olarak respawnlanır ve hepsi beasttir. Görünüşünden dolayı Hunter'a yeni beastler gelecek gibi görünüyor.


2- Attumen the Huntsman : Midnight


 


İşte bu kesinlikle bosslardan biri olur diye düşünüyorum, efsane at Midnight ve sürücüsü. Şöyle ki ahır'a giriyorsunuz ve etrafta bir sürü vahşi savaş atı var hepsini öldürdüğünüzde odanın sonundaki bir odada tek başına bir at duruyor, adı Midnight. Oyun ilk çıktığında kesmesi gerçekten uğraş veren bir bosstu kendisi. Canı %95'e indiğinde sürücüsü ile birlikte tekrar kesmeniz gerekiyor. Ve şanslıysanız gerçekten şanslıysanız %0,09 bir şansla Fiery Warhorse's Reins bineğini düşürüp bu efsane görünüşlü ata binebiliyorsunuz.


3- Moroes



Kendisi Medivh'in yüksek hizmetkarıdır ve bir undead boss'tur. Çok sinir bozucu olmasının yanı sıra yanında 4 adet 70 seviye elite mobs vardır, kesme işlemi biraz uzun sürebilir çünkü yeteneklerini aktif kullanmaktadır. Moroes bir undead rogue'dur. Tanka ya da healer'a aniden vurup dot bırakabilir ve görünmez olabilir. 

Bu aşağıdaki konuklardan 4 tanesi sevgili moroes imiz ile beraber üstümüze gelecek seçin beğenin.

Baron Rafe Dreuger - Retribution Paladin
Baroness Dorothea Milstipe - Shadow Priest
Lady Catriona Von'Indi - Holy Priest Health
Lady Keira Berrybuck - Holy Paladin Health
Lord Crispin Ference - Protection Warrior
Lord Robin Daris - Mortal Strike Warrior 



4- Maiden Of Virtue




Bu kocaman Titanımsı ablamız ziyaretçiler çemberinde bizi karşılıyor ve sanıyoruz ki kadınlar odasını koruyor. Kendisi hakkında çok bir bilgi bulamadım, lakin kendini deli gibi heallediği ve alan damageinin çok yüksek olduğu bir gerçek.

5- Opera Etkinliği - Barnes (The Stage Manager)



Sıra geldi en güzel etkinliklerden birine.. Karazan'da bir gece ve partiye katılın derken işte tam olarak bundan bahsediliyor. 5. Kata geldiğimizde bir opera salonuna geliyoruz perdeler kapalı sahnenin hemen girişinde duran NPC Barner The Stage Manager'dan görevi başlatıyoruz. Bir sahne şovu ile başlıyor ve sesler duyuluyor. Bu aşamada bizi 3 olasılık bekliyor, rastgele olarak bugünün sahnesinde hepimizin yakından tanıdığı masal kahramanları var fakat bu sefer biraz agresifler, kendileri ile savaşmamız gerekiyor. Tek tek sunumları ile birlikte etkinliği tanıtacağım 


Wizard of Oz (Oz Büyücüsü Hikayesi) Olasılığı:


Oz Büyücüsü, başrolda dorothee, teneke kafa, köpeği tito, korkuluk ve aslan. Ve onları eve dönüş yolunda durdurmaya çalışan kötü kalpli kraliçe
Baylar ve bayanlar bu gecenin gösterisine hoş geldiniz.
Bu gece insan ruhunun derinliklerine dalarken yanlız bir kızın sadık yol arkadaşları ile evini arama macerasına katılıyoruz
Ama kız kötü ve cani bir cadı tarafından kovalanmakta.
Acaba hayatta kalabilecek mi, cadıyı yenebilecek mi ? Sadece zaman söyleyebilir, ve şimdi şov başlasın!



Dorothee(Kırmızı ayakkabılı kız), Strawman (Korkuluk), Roar (Aslan), Tinhead (Teneke Adam), Tito (Doroty'nin köpeği) bu 5 mobu öldürdüğünüzde karşınıza ve The Crone (kötü cadı)  çıkıyor ve en son onunla dövüşüyorsunuz. Taktikler çok uzun anlatsam inanın başınız kaldırmaz :)


Red Riding Hood - The Big Bad Wolf (Kırmızı Başlıklı Kız) Olasılığı


Kırmızı başlıklı kız - büyük kötü kurt rolünde
İyi akşamlar baylar ve bayanlar, bugünün gösterisine hoşgeldiniz
Bu gece herşey göründüğü gibi olmayacak, çünkü bu gece gözleriniz aldanabilir.
Mesela bu torununu bekleyen yaşlı ve sakin kadını ele alalım. Bu beyaz saçlı tatlı kadının korkulacak bir yanı yok
Ama gözünüzdeki perdeyi çekmeye izin vermeyin, altında yatanları kendiniz keşfedin
Ve şimdi büyük şov başlıyor.




Sahneye ilk geldiğimizde bizi Kindly Grandmother karşılıyor tamamiyle zararsız bir büyükanne, kendisine klasik sorularımızı soruyoruz "senin kulakların neden bu kadar büyük büyükanne, senin gözlerin neden bu kadar büyük büyükanne? derken karşımıza bir anda büyükannenin içinden Big Bad Wolf beliriyor ve asıl dövüş o zaman başlıyor, sürekli  kafamıza kırmızı şapka giydirerek korku salarak bütün takımınızı birbirine katıyor. Çok dikkatli olmak gerek..


Romulo and Julianne ( Romeo ve Juliet) Olasılığı:


Romulo and julianne - bir yasak aşk hikayesi 
İyi akşamlar baylar ve bayanlar,
Bu akşam bir yasak aşk hikayesini izleyeceğiz
Ama dikkatli olun, bütün aşk hikayeleri mutlu sonla bitmez. Sizde göreceksiniz ki aşk bazen bir diken gibi saplanır.
Yine benden duymuş olmayın, Kaderin birleştirdiği aşıkların yolunda nasıl trajediler yattığını kendiniz görün, ve şimdi şov başlasın.



Odaya ilk girdiğimizde savaş başlıyor ve bizi Julianne karşılıyor, kendisini dövdüğümüzde sevgili sevgilisi Romulo geliyor ve onunla dövüşüyoruz. Tam bitti derken bu sefer ikisi birden geliyor. İkisi birden geldiğinde gerçekten çok dikkatli olmalısınız ve eğer 10 kişi iseniz zindanda, 5 kişi Romulo ile 5 kişi Julianne ile uğraşmalıdır. Çünkü bu iki sevgiliden biri öldüğünde, ölen 10 saniye sonra tekrar canlanıp herkesi aniden öldürmektedir. Bu yüzden 10 saniye içerisinde diğeri de ölecek şekilde ikisi aynı anda öldürülmelidir.
Opera Etkinliği burada sona erdi bir sonraki kata gidebiliriz. Bram bram bram


6-The Curator




The Curator, Karazhan'ın Menagerie bölgesinde bulunan bir "Arcane Guardian" boss'udur. Kendisi taunt'a tamamiyle immune'dur. Yani tanklar üzerinde aggro tutamaz. Ayrıca kendisi Arcane Guardian olduğu için "Arcane Spell"erine de immunedur. Yani arcane missle gibi speller işlemeyecektir. Kendisi kart'ta da görüldüğü üzere sürekli Astral Flare isimli addler(küçük yaratıklar) çıkartacaktır.


7- Terestian Illhoof ve Kil'rek



İşte bu kesinlikle bir warlock kartı olacaktır. Hatta legendary olması bile muhtemel. Terestian illhoof bir demon satyr ve yanında ki de değersiz hizmetkarı kil'rek. Bu boss ile verdiğim mücadeleyi çok iyi hatırlıyorum. Zor gerçekten çok zor. En önemlisi süre çok kısa 10 dakika, 10 dakika sonunda boss enrage olup herkesi öldürüyor. Sürekli imp summonluyor ve hizmetkarı Kil'rek öldükten sonra tekrar-tekrar geliyor. Ayrıca Kil'rek öldüğünde Terestian yeni bir güç daha kazanıp bize daha fazla vurmaya başlıyor. Gerçekten karmaşık ve zor bir savaş. Güzel yanı ise savaşın Karazhan Library (Kütüphanesinde) geçiyor oluşu. Eminim Warcraft'ın yeni filminden mekanı hatırlayabilirsiniz. 



8- Shade Of Aran




Karazhan zindanında ki en güçlü ve en kadim bosslardan birisi. Nasıl oldu, nasıl buraya geldi hiç bir fikrim yok. Kendisi King Llane'in baş danışmanı ve ulu Medivh'in babası, Nielas Aran ın Ruhu. Bir sonra gelecek gardiyanı korumak için verilen bir savaşta öldürüldü fakat şimdi burada ve tam karşımızda. Düzinelerce yeteneği her aralıkta çağırdığı su elementalleri, tanklanamıyor olması tam bir illet. Ölmemek için vereceğiniz bu savaş en çok healerlar için zor.


9- Chess Event (Satranç Etkinliği)



Karazhan'da en çok beğeneceğiniz etkinlik diye düşünüyorum. Medivh'e karşı oynayacağınız bir satranç. Oyunu başlatmak için satranç tahtasına girip içinde olduğunuz faction Şah'ına gidip oyunu başlatıyorsunuz. Savaş alanında satranç taşları olarak ilk azeroth savaşında savaşan kişileri yönetiyorsunuz. Şah olarakta Horde kısmında Warchief Blackhand Allie tarafında ise King Llane yer alıyor. Etkinlikte her oyuncu her taşı kontrol edebilir. Fakat medivh ara ara ortaya çıkıp hile yapmıyor değil :) . Bittiğinde ise ortaya bir sandık çıkıyor ve düşen eşyaları alabiliyoruz ama yenmek o kadar da kolay değil bilginiz olsun. Blizzard bu etkinlikten hearthstone için nasıl bir kart çıkarır bilemiyorum ama dahil edileceği kesin


10- Netherspite


Nerherspite Karazhan'ın son bosslarındandır ve inanılmaz güçlü bir nether ejderhasıdır. Diğer boss ve etkinliklerde olduğu gibi bu ejderhada güçlü olmasının yanı sıra oynamayı ve bizi şaşırtmayı seviyor. Kesilme kısmı biraz kafa karıştırıcı olsa da. 3 farklı renkte portal açıyor ve bu portalla arasına girdiğinizde damage yiyorsunuz. Bazen dark portallar açıyor ve sizi zor durumda bırakıyor parti olarak 10-11 kere öldüğünüzde pratik yaparak kolayca geçebileceğinize inanıyorum. Ayrıca Heartstone'ın yayınlanan videosunda da netherspite'ı karazhanın en tepesinde görebilirsiniz.

11- Nightbane





 Hepinizin bu güzeller güzeli ejderhayı görmenizi isterim, lakin oyuna girip katlarda ilerlediğinizde karşınıza çıkmıyor. Belirli kuralları var. Karazhan'ın içerisinde ki Medivh's Journal questini tamamladığınızda size hediye olarak Blackened Urn isimli bir eşya veriliyor ve odaya geldiğinizde sadece bu iteme sahipseniz ejderhayı çağırabiliyorsunuz. Kendisi bir undead dragon'dur ve Arcanagos isimli ejderhadan dönüşmüştür. Ejderhayı keserken 3-4 kez havalanıyor ve havadan saldırıyor tekrar yere indiğinde ise tank harici mutlaka bir kişiyi öldürüyor ve tam bir panik havası ile bütün ölü kasvetini üzerimize salıyor. Blizzard'ın bu efsane ejderhadan iyi bir kart yapacağına inanıyorum.


12-  Prince Malchezaar



Prince Malchezaar Man'ari Eredar soyundan gelen bir draneidir, aynı zamanda bir burning legion komutanıdır. Kendisi son boss olmasına değin Karazhan'ın en güçlü boss'udur. Fakat kendisinin bu kadar ünlü olmasının sebebi ise bambaşka. Axe of Master (Baltaların Efendisi) olarak kabul ettiğimiz Prince'i öldürdüğümüzde oyunda ki en sevdiğimiz kartlardan ve baltalardan olan "Gorehowl" belirli bir şans ile düşmektedir.



Sarı kısımda yazan : Grom Hellscream'in baltası yüzlerce savaş alanında terrör estirmiştir yazmaktadır. Eminim ki son wing son boss olacaktır kendileri, nasıl kartlar bırakacağı ise merak konusu.

Yazıya burada son verirken umarım Karazhan'ın nasıl bir yer olduğu ile ilgili biraz olsun aydınlatabilmişimdir, çekinmeyin davet edilen partiye katılın, sadece hazırlıksız gelmeyin. Karazhan inmeside çıkmasıda çok zor bir adventure olacak. Bence sevimli video tamamiyle aldatmaca sizi davet eden adventuredaki karakterler aşağıda bir göz atın sadece.





1 Yorumlar

Yorum Gönder