İnternet gittikçe gelişiyor bu hızlı gelişimde bir çok yeni site ve blog oluşmasını sağlıyor. Bir çok kişide bu hızlı gelişimin içinde yer almak istiyor fakat yeni bir blog açarken neler yapması gerektiği konusunda kararsız kalıyor veya etraftan duyduğu yanlış bilgiler ile bir blog açmaktan vazgeçiyor. Bende bugün size bir blog açmak için neler gerekli? Zorluklar neler bunlardan bahsedeceğim.
Blog açmak için neler gerekli?
Aslında somut olarak hiçbir şey gerekli değil. Size tek lazım olan iyi bir fikir ve zaman. İyi bir fikriniz varsa ve bu fikrinizi gerçekleştirmek için biraz da zaman ayırabilirseniz çok iyi projeler ortaya çıkarabilirsiniz. Bir diğer ihtiyacımız ise sabır. Kullanıcıların gelmesini, yorumların artmasını, sitenizin arama motorlarında yükselmesi bir anda olacak bir şey olmadığı için sabretmeli ve beklemeliyiz. Bu bekleme belki 1 ay belki 1yıl sürebilir ama sonuçta eğer fikrimizde başarılı bir fikir ise yükselecek ve kullanıcı sayımızda da bu yükselmeyi göreceğiz.
Blog açmak için paramız olması gerekiyor mu?
Bu soruya hem evet hemde hayır diyebilirim. Biraz daha açıklamam gerekirse eğer hemen büyümek, reklamlar vermek, kendi alan adınızı almak, kendi sunucunuzu kiralamak istiyorsanız belli bir bütçeye ihtiyacınız var. Ama yok ben sabırla bekler kendi kullanıcımı reklamla değil yazılarımla çekerim, kendi alan adıma değilde ücretsiz bir alan adı ile de kurarım derseniz hiç bir paraya ihtiyacınız olmayacaktır. Örneğin benim sitemi örnek alacak olursak ben hiç bir para harcamadan kurdum sitemi. Blogger'den sitemi açtım ve böylece alan adımı ve hostingimi ücretsiz hale getirdim. Karşılıklı reklamlar ile reklam parası da vermedim ve sitemi açtığımdan beri hiç bir şey harcamadan belli bir seviyeye getirebildim. Sizde düzenli olarak yazar, sabırla beklerseniz hiçbir şey ödemenize gerek kalmayacaktır.
Peki ya fikri nasıl bulacağım?
Açıkçası en zor kısım da orası. Blogu açmadan önce oturup uzun uzun düşünmeniz gerekiyor. Düşünürken kendinize ben hangi konularda yazabilirim? hangi konularda iyiyim? gibi sorular yöneltin. Daha sonra ortaya çıkan sonuçla ilgili 3-5 tane yazı yazıp bunu çevrenizdekilere okutun. Eğer çevrenizden iyi bir tepki aldıysanız, veya nerelerde hata yaptığınızı anladıysanız bu hatalarınızı giderip daha sonra bu konular hakkında daha fazla bilgi toplayın. Daha sonra ise elinizde bir sürü yazı yazın ve bunları bir yere kaydedin. Sonra blogunuzu açın ve bu yazıları sırasıyla paylaşmaya başlayın. Böylelikle elinizdeki stokta sürekli yazı bulunur ve aklınıza bir fikir gelmediğinde buradan paylaşır, yeni fikir geldikçe de bunları stoklarınıza eklersiniz :)
Yorum Gönder