Sitemiz biraz geliştikten sonra sitemiz üzerinden biraz da kazanç elde etme isteğimiz artar. Böyle durumlarda da ilk yapacağımız iş site üzerinden nasıl para kazanacağımızı araştırmak oluyor. İlk olarak yazıya başlamadan söylemem lazım ki eğer çok büyük bir site değilsek çok da büyük paralar kazanmamız pek mümkün olmuyor. Şimdi nasıl para kazanacağımıza geçelim;

  1. Tabii ki reklam almak. Fakat reklam alırken dikkat etmek lazım biraz fazla para kazanma hırsı ile güvenilmeyen firmalardan reklam almak yada çok daha ileriye giderek uygun olmayan içeriğe sahip (nasıl yazayım bilemedim) reklamlar almamalısınız. Site içeriğiniz ile uyumlu olan, az da olsa paranızı eksiksiz alabileceğinize emin olduğunuz yerlerden reklam alın.
  2. Tanıtım yazısı almak ise yapabileceğiniz bir diğer kazanç yöntemi. Tanıtım yazısı yazmak yazıyı yazdıran kişiye de bağlı olarak güzel getirisi olabilecek bir reklam yöntemi.
  3. Banner reklam almak bu da aslında 1. madde ile aynı çok da bahsedecek bir şeyi yok. Dikkatli olarak alırsak ufak ufak da olsa bize kazandıracak bir yöntem. 
  4. Alan adımızı satarak da para kazanabiliriz. Her ne kadar bu sürekli bir gelir sağlamasa da çok ziyaret edilen bir sitemiz varsa ve alan adımız da ilgi çekici ise güzel bir fiyata sitemizi satabiliriz. 
  5. Siteniz üzerinden siteniz ile ilgili (örneğin sitenizin adı basılı bir bardak, tişört vb) satışlar yapabilirsiniz. 
  6. Ücretli içerik sunmak da yine bir para kazanma yolu olabilir. Kullanıcılarınıza özel hizmetler sunabilir ve bunları bir ücret karşılığı satabilirsiniz.
  7. Google Adsense gibi güvenilir yerlerden reklam alabilirsiniz (Bu da aslında 1. madde ile ilişkili).
Bunlar en başta yapabileceğimiz para kazanma yolları. Para kazanmak yaşantımızı devam ettirmemiz daha da önemlisi sitemizin yayına devam edebilmesi için çok önemli bir araç. Fakat para kazanmak uğruna sitemizin olur olmaz her yerine reklam alarak, alakasız, uygunsuz reklamlar ile sitemizi doldurarak para kazanmaktan çok kullanıcı kaybedeceğimizi ve bunun sonucunda da kazanabileceğimiz parayı da kaybedebileceğimizi unutmamalıyız.  

Post a Comment