Blog yazarlarının hepsi başka bir amaç için yazar. Bugün hangi amaçlar için yazılır, neden yazmalıyız gibi konulara değinmeye çalışacağım. 


Başta da belirtiğim gibi bir çok konuda blog yazılabilir bazılarımız içini dökmek, bazılarımız bilgilerini paylaşmak bazılarımız ise sadece para kazanmak için paylaşır. Fakat bir bloga "ben para kazanacağım" diye başlarsanız zaten blogu tuturma ihtimaliniz azalır. Kısaca bir sıfır geride başlarsanız. Bir blogtan para kazanmak amaç olmamalı.
İkinci amaç kendi içimizdekileri paylaşmaktır. Belkide bir blog açmaktaki en güzel amaç budur. Blogun amacını da bu yansıtır. Gerçek bir blog bunu gerektirir. Fakat böyle yazmak zordur. Sürekli renkli bir yaşamımız yoksa veya içimizden geçenler sıkıcı ise insanlar tarafından okunmayabilir, fakat tam tersi ise de çok iyi bir kullanıcı kitlesi tuturma ihtimalimiz fazladır.

Son amaç ise tabii ki bilgi vermek. Bir çok blog da bu amaçla açılır. Hem kendi görüşlerimizi hemde belli konularda bilgi verilir. Tuta da bilir tutmaya da bilir. 


Benim önerim siz nasıl yazmak istiyorsanız öyle yazın fakat asla amacınız para olmasın. Tek amacınız olsun o da yazmak. Gerek içinizden geçenleri, gerek paylaşmak istediklerinizi, gerek yazdığınız hikaye ve şiirleri, gerekse bilgilerinizi paylaşın. Hiç kimse okumasa da yazdıklarınızı siz yazın yine belki bir gün biri okur sonra 10'lar okumaya başlar sonra 100'lere çıkar. Belkide çıkmaz ama siz yinede yazmış olursunuz. İçinizdekileri dökmüş, bilgilerinizi paylaşmış olursunuz. Azda olsa zaman geçirecek bir ortamınız olmuş olur. 

Post a Comment