Bloğumuzu geliştirmek için yapılabilecek en iyi yol tabii ki düzenli ve düzgün içerik. İçeriğimizi ne kadar sağlam tutarsak o kadar çok ilgi görürüz. Peki sık sık paylaşacak yazıyı nasıl bulabiliriz?
Benim en çok zorlandığım konulardan biride bu. Sürekli yazı yazmaya çalışsam da yazı bulmak hiç de kolay olmuyor. Bu nedenle yapabileceğiniz en iyi şey başka bloglar okumaktır. Başkalarının ne yazdığına bakarak aklınızda fikir oluşturabilirsiniz. Fakat başkasından çok etkilenip aynı yazıyı yazmak da doğru değildir. Sadece fikir edinmek için başka bloglar okuyup kendi fikirlerimiz ile yazmalıyız.
Peki sadece yazı ile bitiyor mu? Tabii ki hayır! Düzgün ve sürekli yazı yazmak kadar bunları insanlara ulaştırmak da önemli bu yüzden sosyal medyayı iyi kullanmalı bloğumuzun sosyal medya sayfalarını açmalı ve yeni haberlerimizi burada paylaşarak insanların dikkatini çekmeliyiz. Tabii kullanıcı siteye girmesiyle bitmiyor. Kullanıcının sitede kalması da önemli burada da devreye sitemizin teması giriyor. Temamız sade ve çok göz yormuyorsa yazımız insanlar üzerinde daha etkili olur. . Benzer yazılar, en çok okunanlar vb gibi bölümleri olması da insanların bu yazıları da okumasını sağlar.
Özetlemek gerekirse Bloğumuzu Geliştirmek İçin;
  • Yazılarımıza önem veriyoruz.
  • Sosyal medyayı etkin olarak kullanıyoruz.
  • Temamıza dikkat ediyoruz.
  • Özgün içerik üretmeye dikkat ediyoruz.
  • Kullanıcıları sitede daha fazla kalmasını sağlayacak önlemler alıyoruz. (Benzer yazılar, en çok okunanlar vb gibi)


Post a Comment