İnternet üzerinde bir çok amaca hizmet eden site var. Bunlardan biri de tabi ki haber siteleri. Gerek gün içinde ne olduğunu, gerek hava durumunu gerekse de diğer konular ile ilgili bilgileri almak için sıklıkla takip ediyoruz. Fakat haber sitesi her ne kadar çok ziyaret edilen bir web sitesi olsa da her site gibi onu da kurması ve yönetmesi zor. Özellikle de sürekli güncellemeniz gerekeceği için diğer sitelere göre çok daha fazla emek vermeniz gerekmekte. Tabii tek dikkat etmeniz gereken konu bu değil bunun yanında ;

  1. Tarafsız haber yapmaya özen göstermelisiniz.
  2. Doğruluğu kesin olan haberler paylaşmalısınız.
  3. Başlığınız ilgi çekici olmalı ama abartıya da kaçmamalı.
  4. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmalısınız.
  5. Telif haklarına çok dikkat etmelisiniz.
  6. Haberleri sürekli takip etmeli mümkün ise bu iş için bir ekip kurmalısınız.
  7. Hangi konuda haberler yapacağınızı iyi seçip bu konularda gerçekten düzgün haberler sunmalısınız.
  8. Hedef kitlenizi iyi seçmelisiniz.
  9. Logonuz ve sitenizin ismi hem akılda kalıcı olmalı hem de sizi rakiplerinizden ayıra bilmeli. Herkesin kullandığı standart logo veya isimler olmamalı.
  10. Haber ajanslarına üye olmalı ve yeni haberlere kaçırmamalısınız.
  11. Kopyala yapıştır yapıp büyük haber sitelerinden çok sayıda haber almamalısınız (özellikle de yeni açtığınız site için özgün yazılar çok önemli).
  12. Nasıl gelir kazanacağınızı iyi belirlemeli reklam yönetimini iyi yapmalısınız.
  13. Haber sitesi için kullanacağınız cms sistemini iyi seçmelisiniz.
  14. Sitenizin hostingini iyi bir siteden almalısınız. Aksi halde siteniz biraz ilerledikten sonra yavaşlamalar, çökmeler vb görülür.
  15. Haberlerde kullanacağınız resimleri iyi seçmelisiniz. Dikkat çekici ve haber hakkında bilgi sunan resimler kullanmalısınız.
  16. Sürekli güncel kalmalısınız.
Haber sitesi açmak gerçekten meşakkatli bir iş. Gerçekten sitenizi hem işiniz hemde hobiniz gibi görmeli ve ona özen göstermelisiniz. Sürekli güncel tutmalısınız. Yalan haberlerden uzak durmalısınız. Bu işi gerçekten severek yaparsanız ileride büyük bir haber sitesine sahip olabilirsiniz. 

Post a Comment