Mavi ekran Windows'un bir sorun karşısında ne yapacağını bilemeyince verdiği bir hatadır. İnsanlar arasında bu hata mesajı "mavi ekran" olarak bilinmektedir. Mavi ekran hatasının bir çok sebebi olabilir. Mavi erkan hatası bazen yazılımsal bazense donanımsal sebeplerden gelebilir. Mavi ekran hatasının temel sebepleri;
  1. Donanımsal uyuşmazlıklar.
  2. Yanlış kurulan driver (sürücü)'ler.
  3. harddisk, ram, ekran kartı vb parçalardaki sorunlar.
  4. Aşırı ısınma.
Bu sorunlar için çözüm yolları bazen çok basit bazense geri dönülmez olabilir. Örneğin yanlış bir sürücü kurduğunuzdan kaynaklanan bir sorun varsa sürücüyü yeniden kurmayı veya format atarak düzgün sürücüleri kurmayı deneyebilirsiniz. Ya da donanımsal olarak aşırı ısınma var ve bu nedenle bilgisayarınız mavi ekran veriyor ve kendini kapatıyorsa temizlik yaparak veya ekstra fan vb takarak sorunu çözebilirsiniz. Fakat uyumsuz parçalar taktıysanız veya donanımlarınıza zarar geldiyse bunları değiştirmekten başka çareniz kalmamaktadır.

 Sürekli mavi ekran alıyorsanız sorununuz neden kaynaklandığını iyi tespit etmeli ve sorununuzu çözmelisiniz. Mavi ekran bilgisayarınızın ciddi bir zarar almasını çoÄŸu zaman engelleyerek sorunla karşılatığı an kendini kapatsa da aksi bir durumda bilgisayarınız zarar görebilir veya mavi ekran gelse de yine de bazı parçalarınız için çok geç olabilir. Bu nedenle özellikle de sık sık mavi ekran alıyorsanız bunun sebebini bularak biran önce çözüm yolları aramaya baÅŸlamalısınız. Ä°letiÅŸim bölümü üzerinden veya yorum kısmından mavi ekran hatanızın kodunu yazarak veya Minidump dosyanızı bana ulaÅŸtırırsanız bende elimden geldiÄŸince sorununuzun sebebini ve çözümünü size sunmaya çalışırım. 

Post a Comment