Hızla gelişen telefonların fiyatının da hızla artması kullanıcıları mecburen ikinci ele yönlendiriyor. İkinci el ürün almak hem daha ucuza geliyor hem de aynı paraya daha iyi bir model alma imkanını bize sunuyor.
  Fakat bunu bilen satıcılar bazen sunduklarını vaad etmiyor ve alacağımız ürün bize çok daha pahalıya mal olabiliyor. Bu nedenle ikinci el ürün alırken özellikle de telefon gibi teknolojik cihazları alırken dikkat etmemiz gereken bir çok nokta var. Bunlardan bazıları;

1)İmei Numarası:
Telefonların en çok sorun yaratan konularından bir tanesi de imei numarası imeinin kopyalanması veya yurt dışından getirilen telefona imei atılması başınıza büyük sorunlar açabilir. Bu nedenle yeni telefon alırken imeinin telefona ait olduğu ve cihaza sonradan atılmadığından emin olmanızda fayda var.

2)Tüm Özelliklerin Çalışması:
Mobil cihaz alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli hususta tüm özelliklerinin çalışıyor olması.  Telefonların bir çok özelliği olduğu için hepsini aynı anda kontrol etmek çok zor bu nedenle tüm özelliklerin çalıştığından emin olana kadar telefonu almamanızda fayda var.

3) Replika Ürün:
Telefonların replikası yani sahtesi günümüzde piyasada kolaylıkla bulunabiliyor. bu ürünlerin dr bakarak sahte olduğunu anlamamız neredeyse imkansız oluyor. Bu yüzden telefonun sahte değil orjinal olduğuna dikkat ediniz.

4) Çizikler Ve Hasarlar:
Telefona gelen her türlü darbe ciddi zararlar verebilir. Bu nedenle telefonun hasar almamış olmasına dikkat ediniz. Estetik kusurlar sizi rahatsız ediyorsa çizik olmamasına dikkat ediniz.

5) Ekranı:
Ekranın da çizik vb olmamasına, ölü piksel olmamasına dikkat ediniz. Dokunmatiğin de sorunsuz çalıştığından emin olun.

Telefon alırken dikkat etmeniz ileride sorun yaşamanızın önüne geçer. İkinci el almak daha ucuza daha iyi özellikler almanızı sağlar fakat  başta da söylediğim gibi dikkat etmezsek çok daha büyük paralar harcamamız gerekebilir. Son olarak da telefonun bataryasının düzgün çalıştığından emin olun.

Post a Comment