Konuk yazarlık en basit tanımı ile başka bloglarda kendi yazınızı paylaşmanızdır. Bu hem paylaştığınız bloga hemde size fayda sağlayan bir eylemdir. İlk olarak size sağlayacağı fayda daha çok kişinin sizi görmesini ve sizinde blogunuza gelmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda backlink de almış olacaksınızdır. Yazdığınız siteye ise faydası daha fazla yazısının olması ve onunda dolaylı yoldan kullanıcısının artmasıdır.
 
   Konuk yazarlık uygulaması sık yapılan bir uygulama olmasa da bazı bloglarda bu uygulama devam etmektedir. Eskisi kadar olmasa da yinede hala kullananlar olmakla birlikte iki tarafında fayda sağlayacağı için önemli bir eylemdir.

   Eğer sitenize konuk yazar alacaksanız burada dikkat etmeniz gereken ise karşıdaki kişinin yazı kalitesi ve karşıdaki kişinin blogu ile ilgili bilgilerdir. Eğer karşıdaki kişi bilinen blogu sık ziyaret edilen biri ise yazıları da kaliteli ise büyük bir faydası olacaktır. Aksi durumda da yine yazıyı yazan kişi site bilgilerine bakarak ve kendi blogu ile alakalı yazıları bu blogta paylaşarak başta da belirtiğim gibi iyi bir backlink kazanmış ayrıca kendini de tanıtmış olacaktır.

Post a Comment