Alexa sıralaması tüm site sahiplerinin duyduğu bir terimdir. Herkes Alexa'dan bahseder ve bu sıralamada yükselmeye çalışır. Peki alexa nedir?

Alexa dünyadaki sitelere belli baÅŸlı konularda deÄŸerlendirip bize bir sıralama sunan sitedir. Sitemizi bir çok kritere göre deÄŸerlendirir. Bunlar sonucunda bize bir ülke ve bir de genel sıralama verir. Alexa sıralaması da tüm site sahipleri için iyi bir kriter oluÅŸturur. Hatta internette reklam verirken veya site alırken bile Alexa sonuçlarına bakıp karar verilebilir. 

Peki Alexa'da Nasıl Yükselebiliriz?

Alexa sıralamayı belirlerken hemen çıkma oranından, ziyaretçi sayısına, arama motorlarındaki sonuçlarınızdan backlink sayısına kadar bir çok kritere bakarak deÄŸerlendirme yapar. Bu nedenle seo için yaptığınız bir çok ÅŸey aslında sizi Alexa'da da yükseltecektir. Bunların sonucunda da yine düzenli ve özgün olmak gelmektedir. EÄŸer düzenli ve özgün olursak zaten bir çok kriteri halletmiÅŸ oluruz. Aynı zamanda ufak bir de backlink çalışması ile kolay bir ÅŸekilde yükselebiliriz.  Bunların yanında alexa üyeliÄŸi alarak sitenize yorum yapmanız ve tabii ki sitenizi sahiplenmeniz de hızlı bir artış saÄŸlayacaktır.


Post a Comment