Bir blog nasıl açılır? Nasıl yazı yazmalıyız? Yazılarımızın kalitesi nasıl artılır ve benzeri bir çok yazı yazdım. Bu yazıların hepsinde de kısa ama önemli bilgilerden bahsettim. Bu yazımda da bu yazılardan bir derleme yaparak biraz da yeni bilgiler katarak daha kapsamlı bir yazı yazmaya karar verdim. 

  Blogumuzda yazı yazmaya başladığımız andan itibaren "özgün" içerik üretmemiz gerektiğini aksi halde kopyala yapıştır yaparak iyi bir yerlere gelemeyeceğimizi her yerden duyuyoruz. Hem ben hemde bir çok site de bu konuya binlerce defa değinmiştir. Bu nedenle bu yazımda özgün olmaktan fazla bahsetmeden diğer yapmamız gerekenlere geçeceğim (iyi ki uzun bahsetmedim :) ). Diğer bir önemli konuda tabii ki blogumuzda düzenli yazı paylaşmak. Eğer bir gün yazı yazar uzun bir süre yazmaz ondan sonra 3-5 yazı yazar daha sonra yine yazmazsak kalıcı bir kullanıcı kitlesi elde etmemiz zorlaşır. Bu nedenle yazılarımızı paylaşırken özgünlük kadar sürekliliğe de önem vermeliyiz. Bunların yanında da yazılarımızda;
  • Yazımızın uzuluğuna,
  • Başlık ile uyumuna,
  • Görsel kullanımına,
  • Doğru bilgiler sunmaya,
  • Yazımızın konusundan uzaklaşmamaya,
  • Fazla tekrara girmemeye,
  • Konu hakkında kısa ama net bilgi sunmaya dikkat etmeliyiz.

  Bunların yanında yazımızın çok okunmasını istiyorsak yapmamız gereken en önemli kısımlardan biri de araştırmadır. Yazımıza başlamadan yazacağımız konuda iyi bir araştırma yapmalıyız. Araştırma yaparken konu hakkında bilgi edinmenin yanında bu konu hakkında neler merak ediliyor? kullanıcıların yazacağımız konunun en çok hangi kısmını okuyor? diğer sitelerde bu konu hakkında eksik olan bilgi varmı? gibi konulara bakmalı ve özellikle olmayan ve kullanıcılar tarafından en çok istenen kısmına değerseniz bu sizin hem arama sonuçlarında yükselmenize hemde kullanıcıların sitenize gelmesini sağlar.



Post a Comment