Site kurduğumuzda veya herhangi bir sitenin istatistiklerine baktığımızda sıkça göreceğimiz kavramlardan ikisidir tekil ve çoğul ziyaretçi. Sitenizin asıl önemli olanının tekil ziyaretçisi olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Fakat çoğul kullanıcıda ziyaretçilerin sitede kalma sürelerini yansıtacakları için önemlidir. Şimdi kısaca bu iki kavramı her zaman olduğu gibi  teknik bilgilere girmeden açıklamaya çalışacağım.

Tekil Ziyaretçi:

Tekil ziyaretçi bir gün içinde sitenize giren insan sayısıdır. Her bilgisayar 1 kullanıcı sayılır ve bir siteye gün içinde kaç defa girerse girsin 1 kullanıcı sayılır. Yani a bilgisayarından 10 kere sitenize giriş yapılmışsa bu tekil kullanıcıda 1 olarak yansır ki buda giren kişiyi net olarak belli eder.

Çoğul Ziyaretçi:

Çoğul ziyaretçi ise tekildeki gibi aynı bilgisayardan 10 kere girilirse bunu 1 değil 10 olarak kabul eder. Yani a bilgisayarından 10 kere sitenize giriş yapılmışsa bu çoğul kullanıcıda 10 olarak görülür. Aynı şekilde girip sitede 2 yere tıkladı ise bu tekilde 1 gözükecek iken çoğulda 2 gözükür. 

Bu nedenle iki tür ziyaretçinin de yüksek olması iyidir. Tekil kullanıcının yüksek olması bir çok kişinin sitenizi ziyaret ettiğini gösterirken çoğul kullanıcı girenlerin sitenizi beğendiği bu nedenle gün içinde bir kaç kere geldiğini veya bir kaç yazınızı okuduğunu gösterir. 

Post a Comment