Linux deyince herkesin aklına karışık ekranlar, sürekli kod yazmamız gereken bir işletim sistemi gelmekte bu yüzden de bir çok kişi "Linux zordur ben buna hiç bulaşmayayım diyor." Halbuki bu yargı artık yanlış günlük işlemlerimizi yaparken çok daha kolay geliyor. Gerek ücretsiz olması gerekse bir çok dağıtımının olması aslında Linux'ü daha kullanılabilir yapıyor.

  Linux kullanmak ilk baÅŸta biraz karışık gelebilir. Fakat biraz alıştıktan sonra anlayacaksınız ki hiç de zor deÄŸil hatta Linux'u kurcalamak sizi eÄŸlendirecektir. Bu nedenle bence en azından bir sanal makine uygulamasına basit bir Linux sürümü kurup (örneÄŸin Linux Mint) deneyin. Bir fikir sahibi olun hatta beÄŸenirseniz direk bilgisayarınıza kurup deneyin. Baktınız olmuyor çok sorunla karşılaşıyorsunuz geri eski iÅŸletim sisteminize dönersiniz.

  Özetlemek gerekirse linux zor deÄŸil günlük iÅŸleri yaparken bize birçok kolaylık saÄŸlıyor. MaÄŸazasından uygulama indirmek, isteidÄŸimiz programı kurmak bir tık uzağımızda. Bu nedenle denemeli ve bence daha sonra zor mu kolay mı karar vermeliyiz.

Post a Comment