Bilgisayarınız yavaşladı ise bunun bir kaç sebebi ve çözümü olabilir.

1) Gereksiz Programlar ve Dosyalar:

Bilgisayarımızın yavaşlamasının en büyük sebeplerinden biridir Aslında zaman içinde kullandığımız o kadar program, yükleyip kaldırdığımız onlarca uygulama, kopyaladığımız taşıdığımız onca dosya bilgisayarımızı yavaşlatır bu nedenle kullanmadığımız uygulama ve oyunları kaldırmalı, ayrıca denetim masasından kaldırmakla da yetinmeden 3. parti bir program ile kalıntılarını da temizlemelisiniz.

2)Disk Birleştirmesi Yapma:

Bir diğer sebep de budur. Yine yukarıda da belirtiğim gibi zamanla bu kadar uygulama ve dosya kullanılmadıkça hdd'nin farklı yerlerine dağılacaktır ki buda o dosyayı kullanmak istediğimizde bizi bekletecektir. Bu nedenle gerek Windows'un kendi disk birleştiricisi ile gerekse bu işi yapan programlar ile bilgisayarımızın hddsini düzenli olarak birleştirmek iyi olacaktır. 

3)Donanımsal İhtiyaçlar:

En çok karşılaşılan bir diğer sebepte budur. Bilgisayarımızın eskiyen parçaları bize yavaşlık olarak geri dönecektir. Bu nedenle donanımsal yükseltmeler hızlanmayı sağlayacaktır. Eğer sıfırdan bir pc toplayacak veya tüm donanımı yükseltecek maddi imkanımız yoksa sadece ufak bir ssd ile de büyük bir performans sağlayabiliriz. Bu konuda bir diğer önerimde eğer 4gb veya üstü bir ramimiz varsa pc yavaş diye rame yatırım yapmak yerine diğer parçalara yatırım yapmak bizim için daha faydalı olacaktır.

4)Bilgisayarımızı 64Bit Yapmak:


Dikkat! Eğer raminiz 2gb'dan az ise 64 bit yapmanızı önermem aksi halde hız yerine daha da kasan bir bilgisayar ile karşılaşabilirsiniz.
Dikkat! Eğer raminiz 4gb'dan fazla ise kesinlikle 64 bit pc yapınız aksi halde pcniz 4gb veya üstünü görmez.

Bilgisayarınızı 64 bit yapmakta çoğu zaman hız sağlar çünkü bu olay 32bitte iken 32 şerit, 64 bitte iken 64 şerit bir yoldan geçiş yapmak gibidir. Bu nedenle 100 araç olursa bu 100 araç 64 şeridden yani 64bitten çok daha hızlı geçecektir. Yani pcniz hızlanacaktır.

Post a Comment