Organik ve doğal ürünleri birarada bulabileceğiniz online satış sitesi Ayışığı Organik, bünyesine yeni bir markayı daha dahil etti. Ve birkaç hafta önce de denemem için lezzetli bir paket gönderdi.
blog, blogger, naturelka, ayisigi organik, sebze tozu, kestane unu

Daha önce "Naturelka Powders Hakkında" başlıklı yazımda, marka ve ürünleri hakkında deneyimlerimi paylaşmış, doğal ve sağlıklı beslenmek isteyen herkese tavsiye etmiştim. Şimdilerde, bu sağlıklı markanın, Ayışığı Organik'te satışa sunulmasına da inanılmaz sevindim. İki beğendiğim marka birarada :)

Çeşitli sebze ve meyveleri, katkı maddesi kullanmaksızın doğal olarak paketleyen Naturelka, meyve ve sebze sevmeyen, tadını beğenmeyen kişileri, bu gıdaların vitamin ve besin değerlerinden mahrum etmemek adına bizlerle buluşturmuş.  farklı çeşidi bulunan markanın, daha önce ıspanak ve pırasa tozları ile kestane ununu deneyimlemiştim. Yeni deneyimlerimse kestane ununun yanısıra "iyi ki denemişim" dedirten çeşitlerinden oluşuyor. Bu yazım, sadece 2 çeşidinden ve 2 güzel tariften oluşuyor. Diğer çeşitleri bu hafta içinde sizlerle paylaşacağım.

1- Kestane Unu:
 kestane unu, puding, blog, blogger, ayisigi organik, naturelka powders
Dağ köylerinde yetişen kestanelerin, vitamin ve minerallerine zarar gelmeden işlenerek un haline getirilmesiyle oluşan ürün, içeriği nedeniyle özellikle çölyak hastalarının dostu bir gıda. Pasta, kek, kurabiye, makarna, puding yapımında kullanabileceğiniz unla daha önce muffin yapmış ve burada paylaşmıştım. Kestane unuyla bu kez puding denedim. Malzemesi ve tadı hafif, yaz için besleyici ve doyurucu tarif arayanlar için iyi bir alternatif.
kestane unu, puding, blog, blogger, ayisigi organik, naturelka powders
Malzeme:
Yarım litre süt,
3 çorba kaşığı kestane unu,
2,5 çorba kaşığı nişasta,
1 adet olgunlaşmış muz,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
1 çorba kaşığı pekmez ya da bal
Pötibör bisküvi

Yapılışı:
Süt içerisine nişasta ve kestane unu ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlayın. Puding kıvamına geldiğinde ocaktan alıp içerisine püre haline getirilmiş muzu ekleyip karıştırın. Tekrar ocakta karıştırırarak pişirmeye devam edin, kıvamı iyice yoğunlaşınca ocaktan tekrar alıp blenderden geçirip pudingi pürüzsüz hale getirin. Tekrar ocağın altını yakın ve tereyağını ekleyip yağ eriyene kadar karıştırın. Son olarak pekmez ya da balı ekleyip kapların tabanına ezilmiş bisküvileri ekleyip üzerine pudingi dökün. Üzerini de bizküviyle süsleyip buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis yapın.

2- Limon Kabuğu Tozu:
kestane unu, puding, blog, blogger, ayisigi organik, naturelka powders

Özellikle mutfakta pasta, kek, ekmek, puding, kurabiye, çorba, muhallebi gibi lezzetlere lezzet katmak için hazırlanmış. Markanın, limon kabuklarını temizleyip fırınlamasıyle elde edilen toz, hafif küf renginde güzel bir kokusu var.

Kalp ve karaciğer dostu, stresi azaltıp sinir sistemini düzenleyen, kalbi rahatlatan limon kabuğuyla ben mutfağımda un kurabiyesi denedim. Malzemesi itibariyle güzel bir kıvam yakaladığım kurabiye, limon kabuğu tozu sayesinde de ferahlatıcı bir tada sahip.
kurabiye, un kurabiyesi, puding, blog, blogger, ayisigi organik, naturelka powders

Malzeme:
250 gr. oda sıcaklığında terayağı ya da margarin
1 yemek kaşığı limon kabuğu tozu(Dilerseniz daha fazla koyabilirsiniz)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı nişasta
Alabildiğine un

Yapılışı:
Un hariç tüm malzemeleri iyice karıştırın. Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyin. İstediğiniz şekli verip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra üzerini süslemek için pudra şekeri serpin.

Markanın 10 farklı çeşidini detaylı incelemek ve alışveriş yapmak için Ayışığı Organik'in sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. 

Bu arada dipnot; sitede tüm Naturigin markalı organik saç boyalarını 22-29 Ağustos tarihleri arasında "Ücretsiz Kargo" avantajıyla satın alabilirsiniz.






Post a Comment